HRVATSKI ALL STARS

Jug bolji od Sjevera, Caru dvije nagrade

26.12.2009 u 20:19

Bionic
Reading

Tradicionalno, tijekom božićne starne u prvenstvu košarkaši su odigrali All Stars utakmicu. U 17. izdanju tog showa pobjeda je pripala košarkašima s juga

U 17. izdanju hrvatskog košarkaškog All Stars susreta koji je po prvi put održan u Baranji, u Belom Manastiru, ekipa Juga pobijedila je Sjever 124:114 (34:29, 33:37, 31:25, 26:23), a igrač Zadra Marko Car proglašen je najkorisnijem igračem utakmice.

Bila je to peta pobjeda Juga, dok je Sjever slavio devet puta. U preostala tri All Stars susreta, dva puta su igrali Domaći i Stranci, a jednom je reprezentacija Hrvatske igrala protiv Selekcije A-1 lige.

Najefikasniji igrači u pobjedničkim redovima bili su Toni Bizaca iz Trogira sa 24 koša, koliko je zabio i Car, dok je Hrvoje Perić također član Zadra zabio 15 koševa. Na Sjeveru su bili najbolji Tomislav Zubčić iz Cibone sa 19 koševa, dok su Luka Žorić iz Zagreba i Thomas Mobley iz Cedevite dodali po 16 koševa.

Za najkorisnijeg, MVP igrača utakmice izabran je Car, koji je bio i pobjednik u gađanju trica. U zakucavanju je bio najbolji s dva atraktivna poteza igrač Zadra Micah Downs.