BRITAK NA JEZKU

Joško Jeličić na duhovit način pokopao Srbiju i njenog izbornika, a dotakao se i sponzoruša koje su u lovu na Joška Gvardiola

  • D. S.
  • Zadnja izmjena 03.12.2022 08:09
  • Objavljeno 03.12.2022 u 08:09
Bionic
Reading

Stručni komentator HRT-a Joško Jeličić na svoj duhovit način nije propustio da komentira debakl Srbije na SP-u kao ni 'opasnost' s kojom je suočen hrvatski branič Joško Gvardiol

Srbija se kući vraća pokisla, jer je na Mundijalu u Katru osvojila tek jedan bod. U ključnoj utakmici 'Orlovi' su prizemljeni od Švicarske 3:2.

'Ovaj susret između ove dvije reprezentacije bih usporedio sa stanjima u državama Švicarskoj i Srbiji. Švicarska je dala dva beskamatna kredita Srbiji, ali nije ih to koštalo. Srbija je taktički neuredna momčad, Švicarci su iskoristili prednosti po bokovima. Srbija sistemski nije naškodila Švicarski, nisam vidio sistemski rad njihovog izbornika,' rekao je Joško Jeličić za HRT.

'Jeste li primijetili vođenje utakmice Yakina i Piksija? Jedan trener je stabilan i zna vladati svojom ekipom koja ga slijedi. Piksi je drugi dio igrao desnog bočnog, odnosno većinu utakmicu se primao za glavu i komentirao suđenje. Odavao je nervozu, to su bitne stvari jer treneri svojim govorom tijela govore igračima kako se treba ponašati. Ako si ti nervozan, ako gestikuliraš, vidjeli ste i kako igrači ulaze u nervozu. Vođenje momčadi je iznimno važno, kazao je Jeličić i zaključio:

'Tomislav (Stipić op.a.) i ja smo se umorili od raščlanjivanja srpske reprezentacije. Sve se reklo. Jedna reprezentacija koja ima individualce na jednom nivou, a primili su osam golova u tri utakmice, imaju jedan bod i 'Ćao.'

  • +39
Srbija - Švicarska, SP u nogometu, 2.12.2022. Izvor: EPA / Autor: RONALD WITTEK

Jeličić je tijekom emisije govorio i o Jošku Gvardiolu…

'Joško Gvardiol je najbolji hrvatski nogometaš u povijesti s 20 godina. Na njegovom nivou nije bio ni Luka Modrić s 20 godina, Zvonimir Boban, Davor Šuker, Robert Prosinečki, ni Alen Bokšić. S 20 godina nitko od njih nije igrao na ovoj razini. Odgovorno tvrdim da na ovom nivou nitko od njih nije igrao. Gvardiolova najveća vrijednost je što je on svjestan toga. Od većine onih kojima je Bog dao nešto, on nije u komfornoj zoni. On radi na sebi i napreduje. Mateo Kovačić nije svjestan koliko je dobar', rekao je.

Jeličić je naglasio kako ga je kod Gvardiola brinulo to što zna da nema djevojku, a 'sponzoruše' stoje u niskom startu i znaju njegovu cijenu na Transfermarktu.

'Kad sam vidio njegovu majku i jednu emisiju Knjazovu kako je on odgojen momak, siguran sam da u tom smjeru neće biti nikakvih izazova', rekao je.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal