JAD I TUGA

Očerupani 'Orlovi'! Srbi se iz Katra vraćaju kao jedna od najgorih reprezentacija SP-a, brojke najbolje dokazuju debakl susjeda

Bionic
Reading

Srpska reprezentacija je neslavno završila svoj nastup na SP u Katru i vraća se kući kao jedna od najgorih momčadi Mundijala

'Orlovi' su raširenih krila stigli u Katar, a doma se vraćaju očerupani. Uoči početka SP-a iz njihovog tabora dolazile su izjave pune samopouzdanja, a javnost im je pucala od optimizma.

No za njih je realnost drugačija. Nakon tri utakmice u skupini s Brazilom, Švicarskom i Kamerunom srpski nogometaši su osvojili tek jedan bod, mršav učinak od kojeg su gori jedino Katar i Kanada koji su natjecanje završili s 'nulom'.

Srbija je u društvu Walesa i Danske s jednim bodom, ali od Velšana ima nešto bolju gol-razliku pa su tako izabranici Dragana Stojkovića četvrta najgora reprezentacija Mundijala.

  • +39
Srbija - Švicarska, SP u nogometu, 2.12.2022. Izvor: EPA / Autor: RONALD WITTEK

Dodajmo da Srbija ima i drugu najlošiju obranu prvenstva koja je u tri susreta primila čak osam golova. U toj statističkoj kategoriji jedino gora je Kostarika koja je 11 puta morala po loptu u mrežu, ali ona ima pobjedu na SP-u.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal