novi 'kopljanik'

Josip Šutalo predstavljen u Ajaxu; otkriveno koliko je Dinamo zaradio ovim transferom

22.08.2023 u 14:50

Bionic
Reading

Nizozemski velikan Ajax i službeno je predstavio Josipa Šutala (23). Stasiti je stoper postao jedan od najskupljih pojačanja 'kopljanika', a Dinamo je u ovom poslu sjajno zaradio

Ajax je potvrdio kako je Dinamu za Josipa Šutala (23) platio odštetu od 20,5 milijuna eura, a taj se iznos može povećati na 23,5 milijuna eura kroz bonuse.

U Amsterdamu su jedva dočekali sad već bivšeg stopera Dinama i standardnog člana hrvatske reprezentacije.

'Dugo nam je trebalo da ga dovedemo. Bili su to izvrsni pregovori između dva prestižna kluba. Za Dinamo je to bila jako teška situacija s obzirom na to da su igrali kvalifikacije za Ligu prvaka. Dugo smo čekali i nadali se da se neće ozlijediti. Jako nam je drago što je sada s nama', rekao je sportski direktor Ajaxa Sven Mislintat.

Josip Šutalo je s Ajaxom potpisao ugovor na pet godina, do kraja lipnja 2028. godine, a u novom će klubu nositi dres s brojem 37.

'Osjećaj je nevjerojatan. Došao sam u jedan od najvećih europskih klubova. Sretan sam i ponosan što ću ga predstavljati u godinama koje dolaze. Nisam trebao previše razmišljati. Čim je stigla ponuda bio sam spreman za ovaj izazov, bilo je samo na klubovima da se dogovore', rekao je Šutalo te dodao:

'Ajax je velik klub bogate povijesti. Imaju dosta mladih igrača i mislim da je to dobro za moj razvoj i da ću se odlično uklopiti. Sportski direktor mi je rekao da me želi i da mu se sviđa moj način igre. I Dinamo je, poput Ajaxa, dominantan u ligi i igra sličan nogomet pa je pretpostavio da ću se odlično uklopiti. Brzo smo se dogovorili. Očekivanja su velika. Ajax mora biti na vrhu u Nizozemskoj, a u Europi moramo ostvariti dobre rezultate. Nadam se da ćemo u tome i uspjeti ove godine', zaključio je Šutalo.