ANKETA

Ovo su kandidati za novog trenera Rijeke? Na Rujevici priželjkuju povratak legende...

22.08.2023 u 12:55

Bionic
Reading

Odlazak Sergeja Jakirovića šokirao je sve na Rujevici. Rijeka je doslovno u tek par sati ostala bez trenera i to samo dva dana uoči doigravanja za Konferencijsku ligu

Šok i nevjerica zavladali su na Rujevici nakon što je u ponedjeljak Sergej Jakirović prihvatio ponudu Dinama i napustio momčad Rijeke. Odveo je Jakirović na Maksimir i gotovo cijeli svoj stručni stožer, na Rujevici je ostao samo njegov pomoćnik Radomir Đalović.

Predsjednik Rijeke Damir Mišković bio je potpuno izvan sebe, Rijeka u četvrta igra prvu utakmicu doigravanja za Konferencijsku ligu, a ostala je bez trenera! Za prvu je ruku 'uskočio' sportski direktor Darko Raić-Sudar (50) koji će s Đalovićem pripremati momčad za utakmicu s Lilleom.

A Mišković je krenuo u potragu za dugoročnim rješenjem na klupi. I odmah se 'iskristaliziralo' nekoliko zanimljivih imena, ali su tu i neke legende koje su u Rijeci ostavile dubok trenerski trag.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Kao jedan od izglednijih kandidata spominje se Goran Tomić koji je Rijeku vodio u sezoni 2021./'22. I ostavio izvrstan dojam nakon što je u 63 utakmice ostvario 37 pobjeda uz 17 poraza i devet remija. U toj je sezoni Tomić proglašen najboljim trenerom domaćeg prvenstva, a sad je, nakon epizode u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, ponovno na tržištu. Još je jučer Tomić bio jedan od kandidata za novog trenera Dinama, a danas je već u kombinacijama za povratak na Rujevicu.

Visoko na listi želja je i Gonzalo Garcia. Urugvajac sa španjolskom adresom sjajno je vodio Istru 1961, a trenutno je bez angažmana. I on je bio u krugu kandidata za trenera Dinama, no Rijeka i Rujevica su mu nekako bliže...

Među kandidatima je jedan od najomiljenijih domaćih trenera, Samir Toplak. I on je trenutno bez angažmana, a i ranije se spominjao kao mogući trener Rijeke no priliku, barem do sada, nije dobio.

Ne treba unaprijed otpisati ni Igora Bišćana koji je uspješno vodio momčad Rijeke, a od jučer je - nakon razlaza s Dinamom - ponovno na tržištu.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

  • +4
SuperSport HNL: Rijeka - Lokomotiva, 20.8.2023. Izvor: Cropix / Autor: Damir Skomrlj

Navijači Rijeke pak priželjkuju povratak legende, Matjaž Kek uvijek je rado viđen na Rujevici. Aktualni slovenski izbornik je 'slab' na Damira Miškovića, već je bio blizu novog angažmana na klupi Rijeke pa niti njegov povratak ne treba unaprijed prekrižiti.

U krugu kandidata je i jedan bivši hrvatski izbornik, a ujedno i bivši trener Dinama. Da, Ante Čačić je bez angažmana, a u njemu sigurno još ima 'vatre' i ambicija, posebice s momčadi kakva je Rijeka.

Za kraj je tu i 'vojnik' kluba Radomir Đalović, do jučer prvi pomoćnik Sergeja Jakirovića. On je jedini koji je odlučio ostati na Rujevici, dok je ostatak stručnog stožera krenuo s Jakirovićem put Maksimira. Đalović jedini ima kompletnu sliku momčadi, od prvog je dana s Jakirovićem slagao ovu Rijeku i sigurno je da zaslužuje priliku. Pitanje je samo je li spreman preuzeti odgovornost jer je tek započeo trenersku karijeru...

Standings provided by Sofascore