Kvalifikacije za Liga prvaka

Josip Juranović asistirao u pobjedi idućeg Dinamovog europskog protivnika, a Antonio Čolak nastavio s fantastičnom formom

27.07.2021 u 22:19

Bionic
Reading

Nogometaši Legije, Malmoa i Ferencvaroša izborili su plasman u 3. pretkolo Lige prvaka

Nakon što je u Varšavi slavila sa 2:1, Legija je na gostovanju u Tallinnu pobijedila Floru sa 1:0 izborivši sraz sa zagrebačkim Dinamom u 3. pretkolu.

Pogodak odluke zabio je Rafael Lopes u 67. minuti na asistenciju hrvatskog reprezentativca Josipa Juranovića. U sudačkoj nadoknadi utakmice gosti su mogli i do drugog gola, no Luquinhas je pogodio prečku.

Dalje ide i Malmo koji je u Helsinkiju odigrao 2:2 protiv HJK-a obranivši tako 2:1 pobjedu iz prve utakmice.

Domaćin je poveo već u prvoj minuti golom Mire Tenha, no u 11. je izjednačio Anders Christiansen. Šveđani su u 76. okrenuli rezultat golom Veljka Birmančevića, kojem je asistirao Antonio Čolak. No samo dvije minute kasnije izjednačio je Riku Riski.

HJK je u preostalih 15 minuta lovio treći gol koji bi susret odveo u produžetak, no Malmo se uspio obraniti i izboriti 3. pretkolo u kojem će igrati protiv škotskog Rangersa. Čolak je igrao cijeli susret za goste.

Mađarski prvak Ferencvaroš je na gostovanju pobijedio Žalgiris sa 3:1 nakon što je u prvom susretu u Budimpešti slavio sa 2:0.

Golove za mađarski sastav zabili su Ryan Mmaee (44, 72) i Robert Mak (90+4), dok je za Žalgiris zabio Diaw (90+3).

U domaćim redovima Josip Tadić i Tomislav Kiš su zaigrali od 61. minute, dok Tomislav Duka nije ulazio u igru. Roko Baturina nije nastupio za mađarski sastav.

Ferencvaroš u 3. pretkolu očekuje praška Slavija.