Osigurana Europa

Dinamovci zadovoljni nakon pobjede u teškim uvjetima na Cipru, a o svemu se oglasio i strijelac Luka Menalo koji je zabio svoj prvi europski gol za Modre

27.07.2021 u 21:45

Bionic
Reading

Dinamo je osigurao jesen u Europi, a o svemu su se oglasili i glavni akteri

Dinamo je s 0:1 pobijedio Omoniju na Cipru i tako, uz maksimirskih 2:0, potvrdio prolaz u 3. pretkolo Lige prvaka. Jedini gol na utakmici zabio je Luka Menalo.

  • +19
Omonia Nicosia - NK Dinamo, 2. pretkolo Lige prvaka, 27.7.2021. Izvor: Pixsell / Autor: Jurica Galoic/PIXSELL

'Omonia nas nije iznenadila. Znali smo što nas čeka. Sretan sam zbog gola, a još više zbog doprinosa ekipi. Četiri godine sam u Dinamu i sad sam dočekao priliku. Presretan sam. Nadam se da ćemo slaviti i protiv mojeg nekadašnjeg kluba i da ću sudjelovati u toj pobjedi', rekao je Menalo nakon utakmice.

Za gol mu je asistirao Josip Mišić koji je u ekipu upao jer nije bilo ozlijeđenog Arijana Ademija.

'Bila je to teška utakmica. Znali smo da su kvalitetni i da su teren i uvjeti teški. Moramo bez Ademija, što je, tu je. Drago mi je zbog Luke. On stvarno dobro radi na treningu. Imamo širok kadar odličnih igrača i svatko tko igra je pojačanje. Slijedi Rijeka koja je u dobroj formi i bit će teško, ali mi smo kvalitetniji i moramo pobijediti', poručio je Mišić.

Luka Ivanušec je tekođer prokomentirao utakmicu na Cipru.

'Bilo je dosta zahtjevno zbog teške sparine, ali odradilo smo to rutinski. Bili smo koncentrirani i prošli dalje gdje čekamo Legiju. Kad ti navijači zvižde to ti daje dodatnu motivaciju. U prvom dijelu su imali više loptu i nisam previše zadovoljan time jer znam da osobno mogu puno više i puno bolje od ovoga', rekao je Ivanušec.

Dinamo će za tjedan dana igrati protiv varšavske Legije koja je u dvije utakmice bila bolja od estonske Flore. Dok čekamo nove susrete naših klubova u Europi, pogledajte još jednom najbolje golove drugog kola HT Prve lige.

Izvor: tportal.hr / Autor: tportal / Arenasport

Sve utakmice UEFA Lige prvaka, UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.