on ga zna 'u dušu'

Jose Mourinho više nije mogao izdržati, napokon je odlučio otkriti pravu istinu; evo zašto je Eden Hazard propao u Real Madridu

19.06.2021 u 22:32

Bionic
Reading

U ljeto 2019. godine Real Madrid je za čak 100 milijuna eura iz Chelseaja doveo Edena Hazarda (30). Od belgijskog su se reprezentativca na Santiago Bernabeu očekivala čuda, doveden je kako bi zamijenio Cristiana Ronalda, a za 'kraljeve' je u dvije sezone odigrao samo 43 utakmice...

Tri je sezone Jose Mourinho (58) vodio Edena Hazarda (30) u Chelseaju. U tim je sezonama belgijski reprezentativac igrao možda i svoj najbolji nogomet u karijeri. Baš ga je zato u ljeto 2019. godine Real Madrid kupio za čak 100 milijuna eura odštete.

No, Hazarda su u Madridu 'ubile' ozljede, u dvije je sezone odigrao samo 43 utakmice i nije ni sjena nekad fantastičnog igrača kojeg su 'kraljevi' doveli na Santiago Bernabeu kao zamjenu za Cristiana Ronalda.

Nitko do sada nije točno znao što se dogodilo Hazardu, a onda je Jose Mourinho odlučio otkriti pravu istinu. 'Specijalni' jednostavno više nije mogao izdržati, morao je progovoriti.

'Istina o Edenu Hazardu? Istina je, nevjerojatan je igrač, ali užasno trenira', ispalio je Jose Mourinho i nastavio:

'Može samo zamisliti kakav bi nogometaš bio da ima profesionalniji pristup treninzima. Eden je divna osoba i obiteljski je čovjek. Nikako ne izgleda kao igrač iz trenutne generacije. Tih je i potpuno usredotočen na svoje najmilije, djecu i roditelje. Živi vrlo mirnim životom. Ali svako jutro izađe na teren i... Recimo da ne radi puno...'

Mourinho je dodao i da se, kad Eden Hazard izađe na teren, ne vide učinci njegovog treniranja, već samo nevjerojatni talent.

  • +15
Danska - Belgija (Euro 2020) Izvor: EPA / Autor: Friedemann Vogel / POOL

'Kad Eden igra utakmicu, ne vidite učinak njegovog rada, već samo talent. Kad je otišao u Real Madrid, pomislio sam: Opa, ovaj tip ide u najveći klub na svijetu i osjećat će strašan pritisak da uvijek bude na vrhu. Ali, ovaj će tip osvojiti Zlatnu loptu jer je nevjerojatan', rekao je Mourinho i dodao:

'Ali što se tiče pripreme, kondicije, brzine, moglo je to biti puno bolje. Ono što vidite je samo talent koji je Edena doveo na njegovo današnje mjesto. U Realu je više ozlijeđen nego što je bio u Chelseaju. Tamo je upao u neki negativan niz ozljeda, nije imao vremena da se potpuno oporavi i da se kroz treninge (koje baš i ne obožava!) vrati u staru formu. Sve to će vrlo vjerojatno imati velikog utjecaja na nastavak njegove karijere...', zaključio je Jose Mourinho.