već ove zime

Jose Mourinho više ne skriva svoje planove; na Old Trafford stižu hrvatski reprezentativci

05.11.2018 u 06:54

Bionic
Reading

U Manchester Unitedu polagano 'kuha', sve je više nezadovoljnih igrača u svlačionici 'crvenih vragova' te su čelnici kluba - u dogovoru s Joseom Mourinhom - odlučili napraviti veliki rez. Već ove zime Portugalac želi dovesti dvojicu hrvatskih reprezentativaca i spreman je na sve kombinacije...

Rezultati su takvi kakvi jesu, United jednostavno s ovom momčadi nije konkurentan u engleskom prvenstvu i svima je jasno da se nešto na Old Traffordu mora promijeniti. Čelnici kluba javno su podržali Josea Mourinha i dojam je da Portugalac - koliko god svi mislili da je 'trener-mrtvac' - ima još aduta u svojim rukama.

Tako je, ohrabren podrškom većinskih vlasnika, odlučio u zimskom prijelaznom roku odraditi veliki remont momčadi, a to znači da će se riješiti najvećih 'zvijezda' koje su ujedno i najplaćeniji igrači u momčadi.

Prvi na listi za 'odstrel' je Alexis Sanchez. Čileanac ima plaću od oko 500.000 eura na tjedan, a uz to dobije i 90.000 eura za svaku utakmicu koju odigra! Realno, daleko je Sanchez od dobre forme, nije ni u nekim odnosima s Mourinhom i za njega je najbolje da ode.

Iza njega je Paul Pogba koji je na ratnoj nozi s Mourinhom, ne igra nikako, a United ga je Juventusu platio 105 milijuna eura. Očekivalo se da će francuski reprezentativac biti vođa Uniteda, no on je najobičnija 'radna snaga', bez kreacije koja toliko nedostaje ovoj momčadi Uniteda.

  • +7
Ivan Perišić Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Riješit će se Mourinho i Andera Herrere koji se 'pogubio', totalno je ispao iz forme, nije ni sjena igrača od prije dvije sezone.

I tu započinje Mourinhov 'pakleni plan' o dovođenju dvojice hrvatskih reprezentativaca. Odlučio je Pogbu ponuditi Barceloni i od Katalonaca zatražiti - Ivana Rakitića! Da, ova priča nije nova, 'kuha' se već neko vrijeme. Barci sad pod svaku cijenu treba 'šljaker' u sredini terena, Pogba je taj koji bi zadovoljio njihove potrebe i spremni su riskirati s Rakitićem koji je u ovom trenutku (uz Artura Vidala) s 30 godina 'na leđima' najstariji u veznome redu Barce. Španjolski mediji navode kako će se Barcelona i Rakitić teško razići bez dobrog 'razloga', ali u ovom bi transferu svakako na dobitku bila Barca...

Drugi dio Mourinhovog plana je Ivan Perišić (29) koji je njegova 'tiha patnja'. Pokušavao ga je kupiti ovog ljeta, no u Interu nisu željeli ni čuti. Kao i kod Rakitića, situacija se drastično mijenja jer Mourinho za Perišića 'nerazzurrima' nudi čak dvojicu igrača - Sancheza i Herreru. Čileanac je čak tri sezone igrao u Udineseu, prilagodba na Serie A mu nije ni potrebna, a promjena će mu sigurno dobro doći. Herrera je zahvalan veznjak, ali pod Mourinhom se jednostavno 'izgubio' i ispao iz momčadi. I njemu očajnički treba promjena. Talijanski izvori govore da Perišić nije na prodaju, ali Inter bi ovom zamjenom profitirao, a u isto vrijeme ne bi previše riskirao...

  • +13
Ivan Rakitić - zvijezda Barcelone i hrvatske reprezentacije Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Uspije li Mourinho u svojoj namjeri, te na Old Trafford dovede Perišića i Rakitića, ostaje mu samo još jedan igrač - za Raphaela Varanea (25) spreman je Real Madridu platiti 100 milijuna eura. Tako bi 'pokrio' cijelu 'vertikalu' - obranu s Varaneom, vezni red s Rakitićem te napad s Perišićem. U isto bi vrijeme primirio stanje u svlačionici jer su Pogba i Sanchez najčešće izvori problema.

Zbog Sancheza za sada nove ugovore odbijaju potpisati golman David de Gea (27) te francuski napadač Anthony Martial (22). Obojica su trenutno nezamjenjivi u momčadi Uniteda, De Gea je definitivno jedan od najboljih svjetskih golmana, a Martial napadačka budućnost. No, u odnosu na neefikasnog Sancheza obojica su debelo potplaćeni i s pravom traže bogatije ugovore. Za De Geu ima vremena, njemu ugovor vrijedi do 2020. godine pa će pregovori potrajati. Ali, Martial je slobodan u lipnju sljedeće godine, te već u siječnju može pregovarati s potencijalnim novim klubom. I otići bez odštete!

Zato se Mourinho pod hitno mora riješiti Pogbe i Sancheza...