što će reći navijači?

Jose Mourinho svog je napadača besplatno prepustio najvećem protivniku; Rim je na ovaj transfer čekao čak 40 godina

19.08.2021 u 15:16

Bionic
Reading

Španjolski napadač Pedro Rodriguez, koji nije bio u planovima Josea Mourinha u Romi, potpisao je u četvrtak ugovor za Lazio, što je prvi prijelaz jednog nogometaša u čak četrdeset godina između dva suparnička kluba u talijanskom glavnom gradu...

'Predstavljamo naš novi broj 9', napisano je na klupskom Twitteru Lazija uz fotografiju bivšeg napadača Barcelone i Chelseaja Pedra Rodrigueza (34) u nebeskoplavom dresu.

Pedro je stigao prije godinu dana u Romu, a španjolski reprezentativac sa 65 nastupa za 'furiju' odigrao je ukupno četrdeset utakmica za Romu i zabio šest golova.

No, kako je u Romu stigao novi trener Jose Mourinho ispao je iz momčadi, iako je još bio pod ugovorom na dvije godine. Roma ga je pustila bez odštete kako bi uštedjela na njegovoj plaći od tri milijuna eura godišnje prema pisanju talijanskog tiska.

Lazio je, bez novca, iskoristio priliku da se pojača bez plaćanja transfera, s igračem kojeg trener Maurizio Sarri dobro poznaje jer ga je trenirao u Chelseaju (2018./'19.).

Izravni prijelaz igrača između dva suparnička kluba glavnog grada rijetkost je, a prema Gazzetti dello Sport dogodio se samo pet puta u povijesti i nikad u zadnjih četrdeset godina. Posljednji koji je to učinio bio je branič Carlo Perrone, koji je igrao u Laziju između 1977. i 1981. godine prije nego što se pridružio Romi jednu sezonu.