čistka u svlačionici

Leo Messi ukazao se u Parizu, a ovo su prve žrtve njegovog dolaska na Park prinčeva; PSG prodaje čak pet igrača

19.08.2021 u 12:56

Bionic
Reading

PSG mora, kako bi ispoštovao financijski fair-play, do kraja ovog prijelaznog roka u svom proračunu 'osloboditi' najmanje 100 milijuna eura. Zato je momčad s Parka prinčeva na transfer-listu stavila čak petoricu igrača

Sjajan su posao odradili na Parku prinčeva ovog ljeta. Leo Messi je 'sletio' u Pariz kao slobodan igrač, a prije njega su u istom 'aranžmanu' stigli Sergio Ramos, Georginio Wijnaldum i Gianluigi Donnarumma. Na njihove odštete PSG nije potrošio ni euro, a svi su u pravilu kandidati za prvu momčad.

U isto je vrijeme PSG kupio Achrafa Hakimija za 60 milijuna eura te Danila Pereiru za 16 milijuna eura, a jedini igrač koji je za sada napustio Park prinčeva je Mitchel Bakker. PSG je za njega od Bayer Leverkusena dobio sedam milijuna eura.

No, PSG ipak mora prodati ili na posudbu poslati neke od svojih igrača kako bi ispoštovao financijski fair-play jer je samo Messi dobio ugovor od 35 milijuna eura na godinu. Francuski mediji tvrde kako PSG mora 'osloboditi' najmanje 100 milijuna eura do kraja ljetnog prijelaznog roka.

Zato su na transfer-listu pod hitno stavljena čak petorica igrača - plan je da Julian Draxler, Pablo Sarabia, Rafinha, Layvin Kurzawa i Thilo Kehrer do kraja ovog ljetnog prijelaznog roka napuste klub. Da, prve su to žrtve dolaska Lea Messija na Park prinčeva, a sigurno je da će ih biti i još.

  • +5
PSG - Strasbourg, Le Championat, 2021/22. Izvor: EPA / Autor: Christophe Petit Tesson

PSG se tako jednim potezom pokušava riješiti lijevog i desnog krila, Draxlera i Sarabije, koji su bili zamjene Neymaru i Di Mariji, Rafinha je izgubio mjesto u veznome redu dolaskom Wijnalduma, a u obrambenoj su liniji Kurzawa i Kehrer 'ispali' iz kombinacija dolaskom Sergija Ramosa i Hakimija.

Realno, odluka čelnika PSG-a i trenera Mauricija Pochettina je logična. Svi koji su se našli na transfer-listi teško bi se nametnuli, a sada klub na njihovoj prodaji još i može zaraditi jer za svih pet igrača postoji veliki interes na tržištu. Prije svega jer to nisu pretjerano skupi nogometaši, a PSG će vrlo rado i spustiti cijenu. Samo da ih se riješi...