je li portugalac u pravu?

Jose Mourinho s oduševljenjem pričao o nastupu Engleza, istaknuo je junaka njihove pobjede; evo tko je za njega glavni krivac među hrvatskim igračima

  • S.Š.
  • Zadnja izmjena 14.06.2021 08:09
  • Objavljeno 14.06.2021 u 08:09
Bionic
Reading

Portugalski nogometni trener, Jose Mourinho, koji je u nekoliko navrata radio i u engleskim klubovima, a od ljeta će voditi Romu, ovaj Euro prati kao stručni komentator talkSPORTA. U nedjelju je puno prostora posvetio 1:0 pobjedi Engleske nad Hrvatskom

Englezi su s velikim nestrpljenjem čekali ovaj Euro, a u nedjelju su na Wembleyju pobijedili Hrvatsku 1:0, ostvarivši i svoju prvu pobjedu u prvim kolima na europskim prvenstvima.

Pobjedu momčadi Garetha Southgatea komentirao je Jose Mourinho u programu talkSPORTA.

'Englezi su spremni. Rezultat je i više nego zaslužen. U potpunosti su kontrolirali utakmicu. Osjećaju se ugodno i stvorili su pravu momčad. Znaju što rade i mogli ste vidjeti da ih emocije nisu ponijele nakon pogotka te da su igrali vrlo pametno. Bili su pragmatični i usredotočeni. Bio sam optimističan za Engleze i prije natjecanja, a nakon ove pobjede im još više vjerujem', očito impresioniran učinkom Gordog Albiona bio je Mourinho.

Na upit koji ga je engleski igrač posebno iznenadio, bez dileme je ispalio njegovo ime.

'Kalvin Phillips. Nema reprezentativnog iskustva, nije igrao u Ligi prvaka. Tek prošle sezone je iz druge lige došao u Premiership i odlično se snašao. Rice je bio stabilan kao uvijek, ali Phillips je bio i više od toga. Pokazao je to ne samo asistencijom za gol nego i svojim presingom. Svaki put kad bi se Modrić i Kovačić spustili po loptu, pokušavao bi ih tjerati sve dalje i dalje od gola. Ne sjećam se nijedne njegove pogreške u izgradnji igre. Bio je jako, jako dobar.

Iako su kod Sterlingova gola mnogi uočili propuste Gvardiola i Ćalete-Cara, Portugalac je uočio drugi detalj. Odnosno lošu reakciju Domagoja Vide, za kojeg smatra da je pogriješio jer je trebao čuvati prostor, a ne Kanea.

'Mislim da je i Harry Kane odradio pola posla bez dodirivanja lopte jer ovakvi napadači znaju kako je teško igrati protiv tih momaka. Ne dirajući loptu, stvaraju probleme svakoj obrani. To se dogodilo Domagoju Vidi. Umjesto da zaustavi Raheemovo utrčavanje, on je lovio Harryja'.

  • +89
Engleska - Hrvatska, Euro 2021. Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal