presretni Southgate

Izbornik engleske otkrio nakon pobjede što je zapravo presudilo Hrvatskoj i Daliću, a da toga nisu bili svjesni: Da, to je ključ. I to smo uspjeli

  • V.R./Hina
  • Zadnja izmjena 13.06.2021 18:58
  • Objavljeno 13.06.2021 u 18:55
Bionic
Reading

Izbornik engleske nogometne reprezentacije Gareth Southgate nije skrivao zadovoljstvo nakon pobjede protiv Hrvatske na otvaranju EP-a.

'Sretan sam što smo obradovali naše navijače na stadionu, ali i i što smo razveselili navijače diljem zemlje. Kontrolirali smo veći dio utakmice i nismo dali Hrvatskoj puno prilika i izgledali smo opasno', kazao je engleski strateg dodavši: 'Ključ je bio stvarati pritisak na hrvatske veznjake i to smo uspjeli'.

Pitanje je jesu li Dalić i njegovi suradnici toga svjesni jer nema sumnje kako će iz ovog poraza nešto naučiti.

Southgate je priznao kako je njegova momčad odigrala vrlo zrelo.

'Bila je to važna utakmica, težak suparnik, nevjerojatna vrućina i naša momčad s dosta mladih igrača. Svi mogući razlozi bili su ovdje da momčad bude nervozna, ali bili smo smireni i koncentrirani. Dobro smo se postavili, znali smo da će to biti utakmica s malo prilika.'

Engleze sada očekuje otočki derbi, ogled drugog kola protiv Škotske.

'Večeras ćemo uživati u pobjedi, no već sutra će fokus biti okrenuti prema Škotskoj. To je važna utakmica u kojoj možemo osigurati prolaz. Očekuje nas novi izazov. Zadovljan sam s mnogim stvarima, ali možemo biti još bolji', kazao je na kraju.

U susretu 1. kola D skupine EP-a Engleska je pobijedila Hrvatsku sa 1-0, a pogodak odluke zabio je Raheem Sterling u 57. minuti.

Sterling: Ostvarili smo rezultat koji smo zaslužili

Junak engleske pobjede protiv Vatrenih na startu EURO-a bio je napadač Manchester Cityja Raheem Sterling koji je u 57. minuti postigao jedini pogodak na utakmici.

Kyle Walker je sjajno proigrao Kalvina Philipsa koji je ubacio u kazneni prostor do napadača Manchester Cityja, a ovaj je sa 10-tak metara svladao Livakovića.

'Sjajno se osjećam. Ostvarili smo pobjedu, igrali smo na Wembleyju, nedaleko od doma gdje sam odrastao. Kao dječak sam gledao kako se gradio novi Wembley', kazao je Sterling koji je rođen u Kingstonu, no obitelj se preselila u London kada je imao pet godina.

Napadač Manchester Cityja je istaknuo kako je "Gordi Albion" pokazao veliko zajedništvo.

'Odigrali smo super, kao prava momčad. Bili smo koncentrirani i pokazali smo zajedništvo na terenu, a to je najvažnije', dodao je.

Ambicije engleskih navijača odmah su porasle nakon uvodne pobjede, međutim Sterling je smirivao strasti.

"Još je rano za prognoze, bila je ovo prva utakmica. No bilo je važno startati pobjedom."

Kazao je kako je ključ pobjede bilo nametnuti svoj stil igre.

"Odigrali smo odlično u sredini terena, pametno smo igrali. Prenosili smo loptu na način na koji smo zamislili i ostvarili rezultat koji smo zaslužili," kazao je Sterling na kraju.

  • +89
Engleska - Hrvatska, Euro 2021. Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal