Nisu nas štedjeli

Englezi slave pobjedu kojom su se osvetili Hrvatima, ali i ističu kako su razočarani Vatrenima koji nisu ni sjena one reprezentacije iz Rusije

  • S.K.
  • Zadnja izmjena 14.06.2021 08:32
  • Objavljeno 13.06.2021 u 22:21
Bionic
Reading

Engleski mediji slave pobjedu svoje reprezentacije, ali i kritiziraju Hrvatsku

Engleska nogometna reprezentacija je s minimalnih 1:0 pobijedila Hrvatsku u prvoj utakmici skupine D na Europskom nogometnom prvenstvu. Tamošnji mediji uglavnom su nakon utakmice uzdizali svoju reprezentaciju, a neki su i popljuvali Hrvatsku. Daily Mail ne napisao samo kako se izborniku Englese isplatilo kockanje.

'Engleska - Hrvatska 1:0. Kockanje se Garethu Southgateu isplatilo! Raheem Sterling je opravdao šokantno uvrštavanje u postavu pobjedničkim golom nakon hladnog proigravanja Kalvina Phillipsa, piše engleski tabloid koji u tom tekstu dodaje kako je Engleska igrala odlično osim kada je Luka Modrić pokušao priograti i pokrenuti Hrvatsku. Isti list u drugom tekstu hvali Kalvina Philllipsa kojeg nazivaju 'engleskim Andreom Pirlom'.

Sky Sports ističe englesku prvu pobjedu na Euru 2020. i ističe kako je to osveta za poraz u Rusiji prije tri godine, a kao i Daily Mail, hvale i poteze izbornika Engleske.

'Pred 22.5000 navijača Sterling pogađa nakon sjajne akcije Kalvina Phillipsa. Southgateov izbor se isplatio, a Engleska došla do kakve-takve osvete za poraz na Svjetskom prvenstvu', piše Sky Sports.

Dosta oštar prema Hrvatskoj bio je Guardian koji je također hvalio Engleze, ali i ostao razočaran Hrvatskom.

'Engleska je zasluženo pobijedila najtežeg suparnika u grupi. Miris osvete je bio u zraku nakon bolnog poraza od Hrvatske u polufinalu SP-a 2018., no teško da išta može poništiti taj poraz, a poesbno ne pobjeda nad Hrvatskom u skupini', napisali su novinari Guardiana pa nastavili:

'Je li Hrvatska jednako jaka kao u Rusiji? Ono što su pokazali u ovoj utakmici govori da nije. Sedam igrača koji su nastupili u polufinalu Mundijala je igralo i sada. Engleska je imala isti zadatak kao i tada, a to je da se dostojno suprotstavi veznom redu Hrvatske i usklađeno i pravovremeno igra presing. Engleska je to sada uspjela. Hrvatska nije uspjela proći niti u jednom trenu.'

Englezi nastavljaju s analizom Hrvatske.

'Hrvatima je odgovaralo jedino kada bi se tempo igre usporio, ali Engleska je zahvaljujući munjevitoj brzini Phillipsa i Sterlinga zabila, a trebala je i odmah nakon toga, ali je Kane, neuobičajeno za njega, promašio,' pišu Englezi pa dodaju:

'Engleska je cijelo prvo poluvrijeme držala Hrvatsku na sigurnoj udaljenosti. Osim Perišićeve poluprilike nakon Mingsovog kiksa, Hrvatska nije imala ništa. Bilo je jedino pitanje hoće li Engleska dominirati i nakon gola. Odgovor je bio da i to s lakoćom. U drugom dijelu je samo Rebić mogao zaprijetiti Engleskoj, ali je pucao očajno pa ostaje dojam da Hrvatska nikako nije mogla izjednačiti. Streling je trebao zabiti još jednom, ali je propustio priliku. Ipak, protiv ovakve Hrvatske je i jedan gol bio dovoljan', zaključuje Guardian.

  • +89
Engleska - Hrvatska, Euro 2021. Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

Na utakmicu se osvrnuo i BBC koji piše kako su Englezi pobijedili 'razočaravajuću Hrvatsku'.

'Engleska je lako pobijedila razočaravajuću Hrvatsku koja je na Wembley došla sa samopouzdanjem zbog važnih pobjeda nad Engleskom u bližoj i daljoj prošlosti, a najvažnije u polufinalu SP-a 2018.', piše BBC pa dodaje:

'Ova Hrvatska je tek sjena impresivno darovite ekipe koja je briljirala u Rusiji. Gorko je razočarenje za Hrvatsku da niti jednom nije zaprijetila Pickfordu. Hrvatska nije niti u jednom trenu izgledala kao da može ponoviti pobjedu protiv Engleske s polufinala SP-a u Moskvi.'

EURO

Skupina D

Škotska-Češka15:00
Utk.Pob.Ner.Izg.Bod.
1.Engleska11003
2.Škotska00000
3.Češka00000
4.Hrvatska10010

Sljedeće utakmice

18.6.Hrvatska-Češka
18.6.Engleska-Škotska

Skupina E

Poljska-Slovačka18:00
Španjolska-Švedska21:00
Utk.Pob.Ner.Izg.Bod.
1.Poljska00000
2.Slovačka00000
3.Španjolska00000
4.Švedska00000

Sljedeće utakmice

18.6.Švedska-Slovačka
19.6.Španjolska-Poljska
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal