smračilo mu se

Jose Mourinho poludio nakon poraza; igračima je uveo do sada neviđenu zabranu

10.11.2023 u 15:37

Bionic
Reading

Roma je u 4. kolu Europske lige izgubila u gostima kod Slavije Prag 2:0, a trener 'vučice' Jose Mourinho nakon utakmice nije štedio svoje igrače

Poraz u Pragu teško je pao Joseu Mourinhu. Baš ga je 'izbilo', pa je nakon utakmice bio posebno nadahnut jer njegova Roma u posljednje vrijeme ne briljira. Izgubila je 'vučica' od Intera, pa je na Olimpicu dobila Lecce iako je u 90. minuti gubila 1:0. Dva je gola Roma tada zabila u sudačkoj nadoknadi, a sad je doživjela uvjerljiv poraz od praške Slavije.

'Ne bih previše pričao o ovoj utakmici, niti bi to trebao raditi netko drugi. Rezultat je fer, u pozitivnom smislu za Slaviju i u negativnom za nas. Ništa od onog što smo odigrali mi se nije svidjelo', rekao je ljutiti Mourinho nakon utakmice te dodao:

'Već sam razgovarao s dečkima u svlačionici... Inače ne držim žestoke govore u svlačionici, ali ovoga puta jesam. Ono što smo rekli jedni drugima ostaje između nas. Želio bih biti pošten prema igračima Slavije koji su u potpunosti zaslužili ovu pobjedu. Užasno smo odigrali i baš ništa nije bilo kako je trebalo biti.'

Tportal SPORT je i na WhatsAppu

Želite li pogledati VIDEO svih golova iz SuperSport HNL-a i Kupa te dobivati najvažnije vijesti iz sporta: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'

Odlučio je Jose Mourinho da njegovi igrači nakon ove utakmice neće razgovarati s medijima, a sve uoči velikog gradskog derbija Lazija i Rome koji se igra u nedjelju (12. studenog, 18 sati).

  • +5
Slavia Prag - AS Roma, Europska liga, 9.11.2023. Izvor: EPA / Autor: MARTIN DIVISEK

'Većina mojih igrača nije imala pravi stav i to je ključ poraza. Reakcija nakon prvog gola je bila dobra, ali kompletna predstava je bila užasna. Nema nikakvog alibija jer smo igrali previše loše da bih našao bilo kakav alibi', pričao je Mourinho koji je pohvalio samo jednog igrača, mladog Edoarda Bovea.

'Reći ću vam jedinu stvar koja mi se svidjela. Edoardo Bove. On je 20-godišnji klinac, a samo jedan takav nije nam dovoljan za pobjeđivanje. Jedini koji nije zaslužio poraz je Bove. Svi ostali, uključujući i mene, zaslužili su poraz u ovoj utakmici', zaključio je ogorčeni Portugalac.