poraz kod leke otvorio im oči

Jose Mourinho pazio je što će reći kada je u pitanju Gareth Bale, jer očito da za malu minutažu koju je imao u Realu nije kriv samo Zinedine Zidane

31.10.2020 u 08:14

Bionic
Reading

Gareth Bale svojevremeno je bio najskuplji nogometaš svijeta, no ozljede, pa i pristup 'lako ćemo', doveli su ga do toga da je bio više na klupi madridskog Reala nego na terenu. Raslo je i nezadovoljstvo, pa su u rujnu ove godine obje strane zaključile da je najbolje da Bale ode negdje na posudbu. I vratio se među 'spurse'

Gareth Bale sredinom rujna pristao je na posudbu iz madridskog Reala u Tottenham Hotspur, gdje su Mourinho i navijači 'spursa' jedva dočekali povratak Velšanina.

Jer vjerovalo se kako je Bale nepravedno zapostavljen u Realu i kako dobiva premalu minutažu.

Međutim, sada je o problemu kojeg Bale ima, a na kojeg je svojim postupcima sugerirao i trener Reala Zinedine Zidane, progovorio i aktualni mu trener, Jose Mourinho.

Naime, nakon utakmice odnosno poraza 0:1 kod Royal Antwerpa, kojeg vodi naš Ivan Leko, a u kojem je belgijska momčad posve nadigrala Mourinhove 'spurse', i u kojoj je Bale tek po drugi put od povratka bio na terenu od prve minute, Portugalac je komentirao razliku od Balea iz 2013. godine, to jest vremena kada je napuštao London, i ovog aktualnog.

'Sedam godina je dug period. Recite mi jednog nogometaša na svijetu koji je isti nakon sedam godina. Ne radi se o tome je li neko bolji ili lošiji, jednostavno je drugačiji. Pogledajte Ronalda i Messija i usporedite ih kakvi su bili prije sedam godina. Nisu više isti. To se događa svim igračima, pa i Baleu. Promijenio se. Nije više isti', rekao je Portugalac, koji je razočaran igrom svoje momčadi u Belgiji, već nakon prvog poluvremena napravio četiri zamjene. Balea je promijenio u 58. minuti, ali ni to nije donijelo rezultatskog pomaka.

Mourinho je uvjeren da će Bale biti od velike pomoći klubu.

'Vjerujem u Balea jer radi naporno. Nije propustio nijedan trening, ali još uvijek ne može igrati 90 minuta. Na dobrom je putu i naći će svoj najbolji nivo', s puno povjerenja rekao je portugalski stručnjak.