LIGE PETICE

Jose Mourinho ostao u igri za Europu; Werder u dramatičnom uzvratu i nakon 40 godina ostao u Bundesligi

06.07.2020 u 23:31

Bionic
Reading

Nogometaši Tottenhama slavili su u utakmici 33. kola Engleske lige kod kuće protiv Evertona s minimalnih 1:0.

Pobjedu je sastavu Josea Murinha donio autogol Michaela Keanea u 23. minuti nakon udarca Lo Celsa. Tottenham je tako zadržao niz od 15 utakmica bez poraza protiv Evertona, a londonska momčad je sada osma s 48 bodova, dok je klub iz Liverpoola 11.

U prvom dvoboju 34. kola Primere u Valenciji su Levante i Real Sociedad odigrali 1:1. Baski su poveli golom Šveđanina Alexa Isaka (12), a samo četiri minute kasnije za domaćine je izjednačio Jose Morales. Real Sociedad s 51 bodom drži sedmo mjesto, posljednje koje vodi u Europu, dok je Levante u sigurnoj zoni, 12. s 43 boda.

Nogometaši Werdera ostali su u Bundesligi nakon što su u uzvratnoj utakmici doigravanja odigrali 2:2 kod drugoligaša Heidenheima i ostali prvoligaši zahvaljujući golovima u gostima. U prvoj utakmici u Bremenu nije bilo golova.

U uzvratu odigranom u bavarskome gradiću Heidenheimu Werder je poveo autogolom Theurkaufa već u 3. minuti, a domaćinima je nadu dao gol Kleindiensta pet minuta prije kraja. No, u 94. minuti Šveđanin Augustinsson ponovno dovodi goste u vodstvo, da bi Kleindienst golom iz penala u sedmoj minuti sudačke nadoknade postavio konačnih 2-2.

Heidenheim tako nije uspio po prvi puta u povijesti izboriti Bundesligu, a Werder će i nakon 40 godina ostati prvoligaš. Iz Bundeslige su ispali Fortuna Düsseldorf i Paderborn, a iz Druge lige ulaze Arminia Bielefeld i Stuttgart.