nakon deset godina

Jose Mourinho konačno otkrio svima što je točno šapnuo na uho Pepu Guardioli nakon spornog crvenog kartona koji ga je jako naljutio

22.05.2020 u 15:43

Bionic
Reading

Karizmatični portugalski trener Jose Mourinho, trenutačno strateg Tottenhama, uvijek je zanimljiv sugovornik, a u velikom razgovoru za Gazzetta dello Sport ispričao je jednu anegdotu koja se dogodila prije deset godina

Prisjetili se Mourinho u razgovoru Interove titule u Ligi prvaka, ali i trostruku krunu od kada je prošlo deset godina.

Kada je Liga prvaka u pitanju novinari Gazzette prisjetili su se polufinalnih utakmice protiv Barcelone koju je tada vodio Josep Pep Guardiola.

Podsjetimo, u prvoj utakmici Inter je slavio 3:1, a u uzvratu na Camp Nou bilo je jako burno. Naime, u 28. minuti isključen je veznjak Intera Thiago Motta nakon prekršaja Sergiu Busquetsu. U prvi tren činilo se prestrogo dosuđeno, a Mourinho se prisjetio upravo tog trenutka jer mnogima je ostalo u sjećanju kako je u, u trenutku dok je Motta išao prema svlačionici, prišao Guardioli i nešto mu kazao na uho.

'u trenutku kada je Busquets pao na travnjak, nalazio sam se između klupe Barcelone i mjesta gdje je Thiago isključen. Krajičkom oka vidio sam kako Barcini igrači na klupi slave taj crveni karton kao da su već pobijedili. Guardiola je pozvao Ibrahimovića kako bi mu objasnio taktiku za igru 11 na naših 10, a ja sam mu samo prišao sa strane i rekao: 'Nemojte se veseliti. Ovo još nije gotovo!', otkrio je Mourinho koji je, pokazalo se, bio u pravu jer je golom iz 84. minute kada je zabio Pique Barcelona slavila 1:0 te je Inter s ukupnih 3:2 prošao u finale.

Podsjetimo kako je u finalu, na stadionu Santiago Bernabéu u Madridu, Inter bio bolji od moćnog Bayerna 2:0 golovima Diega Milita.

'To je bila moja najslađa pobjeda u karijeri. Na terenu smo pronašli prava rješenja i gledam na tu utakmicu da smo pobijedili sa 3:2 (sveukupno), ne izgubili (1:0, samo uzvrat)', dodao je Mourinho.