transfer desetljeća

Još nije ni debitirao za prvu momčad Hajduka, a 'bili' će na njemu zaraditi četiri milijuna eura

30.11.2018 u 15:41

Bionic
Reading

Mario Vušković (17) nadareni je stoper Hajduka, standardni član mlade U-17 reprezentacije igra za drugu momčad Hajduka, a ove je sezone u 2. HNL odigrao osam utakmica i zabio jedan gol. No, već ove zime bi mogao napustiti Poljud, talijanski i engleski klubovi spremni su 'bilima' za njega 'masno' platiti

Talijanski nogometni portal Calciomercato tvrdi kako je mladi Hajdukov nogometaš Mario Vušković (17) na meti talijanskih i engleskih klubova. Isti izvor navodi kako bi Hajduk, ako se odluči prodati mladog U-17 reprezentativca, mogao zaraditi i do četiri milijuna eura!

Da, na Poljudu bi mogli ostvariti transfer desetljeća, za nogometaša koji nije odigrao niti jednu utakmicu za prvu momčad 'ubrali' bi milijunsku zaradu koju nisu uspjeli ostvariti ni puno razvikaniji nogometaši koji su odlazili iz Hajduka.

A mladog je Vuškovića engleski The Guardian prije nekoliko tjedana uvrstio na popis 60 najvećih nogometnih talenata rođenih 2001. godine, pa je očito i taj izbor pomogao da se neki talijanski i engleski klubovi odluče krenuti u kupovinu.

Vušković je prije dvije i pol godine iz Splita stigao u Hajduk, igra na poziciji stopera i defenzivnog veznog, a ove je sezone upisao i osam nastupa za Hajduk II u 2. HNL te je zabio jedan gol.

  • +7
Euro U-17, Hrvatska - Španjolska Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic/PIXSELL

Mario je za hrvatsku U-17 reprezentaciju debitirao početkom 2017. godine, a tada je bio najmlađi član te momčadi. Imao je samo 15 godina i tri mjeseca.  

Nije nevažno spomenuti kako je Mario sin bivšeg Hajdukovog nogometaša Danijela, danas trenera u Akademiji 'bilih', njegov djed Mario po kojemu je i dobio ime bio je junior zlatne generacije Hajduka s početka sedamdesetih godina prošlog stoljeća, a pradjed Marko bio je dugogodišnji tajnik Hajduka šezdesetih godina.