NA NOU CAMPU 1:1

Još jedan veliki rezultat Athletica za osvajanje Superkupa

17.08.2015 u 23:50

Bionic
Reading

Nakon prošlotjedne pobjede 4:0 Athletica iz Bilbaa nad Barcelonom, mnogi su ostali u čudu, ali i bili uvjereni da Enriqueova momčad može nadoknaditi minus i uzeti šest titula ove sezone. Međutim, konačnih 1:1 donijeli su slavlje Baskima u Kataloniji, nakon 31 godine čekanja od posljednjeg trofeja

Furiozan ulazak Barcelone u uzvratnom dvoboju španjolskog Superkupa sugerirao je da će gosti imati težak posao pri čuvanju prednosti (4:0) iz prve utakmice. No, promašivali su i Suarez, Messi i Pedro, Pique je pogodio vratnicu pa je i momčad iz Bilbaa dobila na sigurnosti.

Istina, povela je Barcelona u samoj završnici prvog poluvremena, nakon lijepe akcije koju je započeo naš Ivan Rakitić, nastavio Suarez, a pogotkom zaključio Messi

Međutim, u nastavku su domaćini očito postali sve nervozniji, a što se vidjelo i u prigovoru Piquea zbog kojeg je dobio crveni karton, odnosno ostavio svoju momčad s igračem manje pa su gosti lakše odolijevali Barcinim napadima.

I onda se Baskima ukazao i strijelac hat-tricka s prethodne utakmice, Aduriz, koji je nakon prve dobre reakcije Claudija Brava opet bio prvi na lopti i pogodio za 1:1, odnosno potvrdu osvajanja Superkupa.

Prije ovog naslova u Superkupu, Athletic je posljednje trofeje osvojio 1984. godine kad je osmi put osvojio naslov prvaka Španjolske te 23. put bio pobjednik Kupa.