NIJE DOBRO

Još jedan posrtaj Josipa Šimunića i reprezentacije U-19, plasman na Euro postaje nemoguća misija

25.03.2023 u 16:18

Bionic
Reading

Hrvatski nogometaši do 19 godina sve su dalje od odlaska na Europsko prvenstvo nakon remija protiv Švedske 1:1

Momčad koju vodi izbornik Josip Šimunić nastupa u Portugalu na kvalifikacijskom turniru elitnog kola, a nakon poraza od Češke 1:3 na startu natjecanja u skupini 4, Hrvatska U19 je remizirala 1:1 protiv vršnjaka iz Švedske.

Povela je Hrvatska U19 golom Mate Antunovića već u četvrtoj minuti, ali je u 31. na konačnih 1:1 izjednačio Swedberg. Ove dvije reprezentacije nakon dva kola imaju po jedan bod, dok tri imaju Portugal i Češka, uz po utakmicu manje. Na Euro će se plasirati samo pobjednici skupina, a Hrvatska U19 još mora odigrati protiv domaćina Portugala.

U drugom dvoboju skupine 7 elitnih kvalifikacija za odlazak na Europsko prvenstvo Hrvatska U17 je u norveškom Fredrikstadu svladala vršnjake iz Belgije 1:0. Jedini pogodak postignut je u 94. minuti, a strijelac je s bijele točke bio Antonio Kujundžić.

U prvom ogledu u skupini Hrvatska U17, koju vodi izbornik Robert Jarni, je odigrala 0:0 protiv domaćina Norveške U17 te joj još slijedi dvoboj protiv vršnjaka iz Slovenije. Na Europsko prvenstvo će se plasirati pobjednici kvalifikacijskih skupina, ali i sedam najboljih drugoplasiranih momčadi.