stigla je prava ponuda

Još jedan dragulj odlazi iz Maksimira; 'modri' će ponovno zaraditi milijune eura

06.08.2018 u 10:55

Bionic
Reading

Filip Benković (21) na izlaznim je vratima. Stasiti i nadareni branič Dinama nije s momčadi otputovao na prvu utakmicu 3. pretkola kvalifikacija za Ligu prvaka, ostao je u Zagrebu kako bi finiširao transfer u inozemstvo...

Trebao je biti jedan od oslonaca Dinamove momčadi u ovoj i sljedećim sezonama, no čini se kako će Filip Benković (21) svoj talent razvijati u nekoj od vodećih europskih nogometni liga.

Do sada se Benković, barem ne u nekim ozbiljnijim kombinacijama u ljetnom prijelaznom roku, nije spominjao kao igrač kojeg bi se Dinamo mogao riješiti. No, čini se kako je u Maksimir stigla nemoralna ponuda koju ni klub ni igrač jednostavno ne mogu odbiti. Benković tako nije otputovao u Kazahstan gdje Dinamo sutra (utorak, 7. kolovoza) igra prvu utakmicu 3. pretkola kvalifikacija za Ligu prvaka. Ostao je u Zagrebu gdje bi trebao doznati u kojem će smjeru krenuti...

Podsjetimo, Benković je jedan od dragulja u Dinamovu 'izlogu', nema europskog velikana koji se u protekle dvije godine nije barem raspitivao za ovog sada 21-godišnjeg braniča fantastičnih tjelesnih predispozicija (visok je 194 cm), sjajne motorike i nevjerojatnog pregleda igre. Potencijala definitivno ima 'na izvoz', to se vidi na prvu, pitanje je samo kako će se dalje razvijati.

Svojedobno su u Maksimiru tvrdili kako ga neće pustiti za manje od 20 milijuna eura odštete, no cijenu mu je snizila 'misteriozna' ozljeda zbog koje je propustio dio prošle sezone. Radilo se u upali Ahilove tetive koja na vrijeme nije dijagnosticirana, a situacija se - srećom - nije dodatno zakomplicirala. No, Benković je gotovo četiri mjeseca bio izvan terena i to je neke od potencijalnih kupaca odbilo od razmišljanja o mogućem transferu, pogotovo po toj cijeni jer je Benković i ranije imao problema sa sličnom ozljedom (u siječnju 2017. godine) zbog čega je pauzirao gotovo šest mjeseci.

  • +5
Dinamovi talenti - Borna Sosa i Filip Benković Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Do tada su za njega 'licitirali' Chelsea, Borussia Dortmund, Milan, PSG, Manchester City, Stoke, Inter, Udinese, Watford..., i tko sve ne. Realno, neki od klubova niti sada nemaju isprva traženih 20 milijuna eura, no izvori bliski Dinamu navode kako su u Maksimiru smanjili očekivanja te da su za Benkovića spremni prihvatiti i 15 milijuna eura.

Navodno je Chelsea najzainteresiraniji, dojam je da bi popularni 'Big Ben' vrlo lako mogao završiti na Otoku jer je odšteta od 15 milijuna eura za tamošnje prilike 'sitniš'. No, Benković s takvim transferom puno riskira jer bi se - kao svojedobno Mario Pašalić i golman Matej Delač - mogao naći u vrtlogu neprestanih posudbi, a da praktički nikad niti ne zaigra za prvu momčad 'blusea'. Ili neke druge jake engleske momčadi... Pravu priliku teško je dočekati u takvoj konkurenciji, a Benković ni u Dinamu zbog čestih ozljeda nije imao konstantu.

Kako god bilo, rastanak 'Big Bena' i Dinama je realnost, 'modri' će ponovno masno zaraditi prodajom jednog od svojih dragulja koji nije stigao stasati i ostaviti dublji trag u Maksimiru. Niz je podugačak, ovog ljeta otišli su Ante Ćorić (Roma), Borna Sosa (Stuttgart), još prije njih Marko Rog, Marko Pjaca...