UTIŠAO BRITANCE

Još je samo Đoković između Federera i povijesti!

10.07.2015 u 19:32

Bionic
Reading

Roger Federer je preko nemoćnog Andyja Murraya izborio svoj novi finale u Wimbledonu gdje će pokušati zaustaviti seriju branitelja naslova Novaka Đokovića

Roger Federer je nakon pobjede 7:5, 7:5, 6:4 nad domaćim adutom Andyem Murrayom izborio svoj deseti finale Wimbledona. Uspije li svladati i trenutno najboljeg tenisača svijeta bit će prvi tenisač koji je osvojio osam pojedinačnih titula u Wimbledonu, trenutno sa sedam trofeja vrh dijeli sa Peteom Samprasom i 'starim herojem' Williamom Renshawom.

Murray je središnji teren podigao na noge već u prvom gemu izborivši prvu break loptu u meču, no Roger ju je spasio i - nije se osvrtao. Škotu do kraja meča nije dozvolio više niti jednu do kraja meča, a breakovima u posljednjim gemovima svakoga seta dokazao je da je trenutno daleko bolji igrač od Murraya. Svladao ga je u posljednja četiri meča, a u posljednjem ogledu uoči ovoga Murray je uzeo samo jedan gem.


Federer je sjajno servirao tijekom čitavog turnira i teniski svijet veseli se nedjeljnoj poslastici. Đoković i Federer teoretski ne mogu imati više motiva uoči velikog finala, mogao bi to biti meč koji će se dugo pamtiti.

Sažetak prva dva seta Federerove polufinalne pobjede