ufc 247, houston

Jon Jones u spektakularnoj borbi obranio naslov i postao UFC-ov rekorder

09.02.2020 u 12:21

Bionic
Reading

Nakon pet sjajnih i neizvjesnih rundi Jon Jones (26-1-1 nc) obranio je svoju titulu u poluteškoj kategoriji i slavljem nad Dominickom Reyesom (12-1) u Houstonu ispisao povijest UFC-a s najviše pobjeda u borbama za naslov (14)!

Noć sa subote na nedjelju donijela nam je jednu fantastičnu borbu u kojoj se izazivač itekako iskazao protiv najboljeg poluteškaša, a po mnogima i općenito najboljeg boraca u povijesti MMA-a.

Kako piše Fightsite.hr, Reyes je glavnu borbu UFC-a 247 uraganski otvorio i od samog starta napadao prvaka. Pogađao je izazivač raznim ručnim i nožnim tehnikama, no Jones je ostajao smiren i konstantno vršio pritisak. I u drugoj rundi vidjeli smo već nakon minute novi žestok napad izazivača. Puno je toga prvak uspio izbjeći, ali neki su udarci ipak odsjeli na meti. Kako je borba odmicala tako je i Jones počeo sve češće pogađati, ali Reyes je na trenutke dobro izgledao i u trećoj rundi.

Posljednjih 10 minuta borbe donijelo je još veći pritisak Jonesa koji je smanjivao razliku u udarcima. Sve češće smo gledali i Jonove pokušaje rušenja od kojih je većinu Reyes zaustavio. Dio njih je i prošao, ali izazivač se brzo pridizao na noge.

Reyes se puno kretao i tako onemogućavao Jonesu da poveže više udaraca. Ali svo to kretanje i pritisak prvaka ipak su ga osjetno usporili zbog čega je i završnicu meča prepustio Jonesu.

Nakon 25 minuta bitke, o pobjedniku su morale odlučiti sudačke kartice, a one su nam donijele novu Jonesovu obranu naslova.

Sva tri suca dala su, na iznenađenje Reyesovog tima, prednost aktualnom prvaku (48-47, 48-47 i 49-46).

Bila je to 14. pobjeda Jona Jonesa u mečevima za titulu te sada s jednom više od legendarnog Georgesa St-Pierrea sam predvodi ovu ljestvicu!