UFC ON FOX 6

Johnson obranio titulu, Rampage poražen

27.01.2013 u 09:30

Bionic
Reading

UFC on FOx 6 donio nam je prvu obranu titule prvaka u muha kategoriji u povijesti te organizacije, a Demetrious Johnson bio je prilično bolji u pet rundi i zasluženo je ostao prvak. Quinton "Rampage" Jackson ipak je poražen u svojoj posljednjoj borbi u UFC-u, Glover Teixiera bio je aktivniji i bolji tijekom 15 minuta borbe.

Mečeve u muha kategoriji još uvijek nemali dio UFC-ovih fanova nije u potpunosti prihvatio, čak su i kritizirali Demeriousa Johnsona još nakon što je prije par mjeseci osvojio titulu prvaka, iako je meč bio iznimno atraktivan. No, ukoliko se ovako nastavi boriti, vrlo brzo bi mogao imati prilično veliku bazu fanova.

Okršaj Johnsona i Dodsona trajeo je punih 25 minuta, a oba borca u pojedinim su trenucima bili prilično dobri. Bilo je očigledno kako je Johnson kondicijski bio znatno bolje pripremljen i on je tijekom svih pet rundi uspijevao održavati podjednak tempo, dok je Dodson pao kako se bližila kasnija faza borbe. Oboje su u bili zaista odlični, moglo se vidjeti i nekoliko laganih nokdaunova, a presudila je na kraju peta runda u kojoj je Demetrious ipak bio znatno opasniji.

Nije nebitno i da je meč dva puta bio nakratko pauziran i to zbog Johnsonov ilegalnih udaraca. Najprije je Dodsona udario u prepone, a kasnije i koljenom u glavu u nedozvoljenoj situaciji.

Posljednji nastup legendardnog Rampage u oktogonu donio mu je novi poraz u karijeri, ali definitivno se ipak ne mora sramiti svoje prezentacije. Pokazao je još jednom da je prilično srčan borac, a ovog je puta ima određenih problema s kondicijom i možda je zaista vrijeme da se okrene nešto lakšim izazovima u malo slabijim MMA organizacijama.

Teixeira je tijekom većeg dijela borbe bio aktivniji, češće je napadao i što je dosta bitno, puno više je pogađao, dok je veliki broj Jacksonovih udaraca išao u blok. Glover je u nekoliko navrata bio u sjajnoj prilici za završiti borbu, pogotovo u posljednjoj rundi, no očito su i njegovi udarci tada već izgubili svoju silinu, a Quinton se jednostavno nije htio predati.

Okršaj Anthonyja Pettisa i Donalda Cerronea završio je prilično brzo, sve je bilo gotovo sredinom prve runde. Pettis je u jednoj situaciji ošamutio svog protivnika, Donald je povlačenjem pokušao kupiti malo vremena za oporavak, ali primio je u tom trenutku iznimno snažan udarac nogom u jetru i više jednostavno nije mogao ostati na nogama.

Ricardo Lamas također je slavio prekidom, on je svladao Erika Kocha tehičkim nokatuom u drugoj rundi zahvaljujući udarcima laktovima. Do svoje pobjede najbrže je stigao Ryan Bader koji je uspio sve riješiti prije kraja prve minute zahvaljujući giljotini.


UFC on FOX 6 rezultati:

Demetrious Johnson def. John Dodson - jednoglasnom sudačkom odlukom
Glover Teixeira def. Quinton Jackson - jednoglasnom sudačkom odlukom
Anthony Pettis def. Donald Cerrone - TKO (Udarci, 1R 2:35)
Ricardo Lamas def. Erik Koch - TKO (Udarci, 2R 2:32)

TJ Grant def. Matt Wiman - KO (1R 4:51)
Clay Guida def. Hatsu Hioki - podijeljenom sudačkom odlukom
Ryan Bader def. Vladimir Matyushenko - zahvat (giljotina, 1R 0:50)
Shawn Jordan def. Mike Russow by TKO (Udarci, 2R 3:48)
Pascal Krauss def. Mike Stumpf - jednoglasnom sudačkom odlukom
David Mitchell def. Simeon Thorensen - jednoglasnom sudačkom odlukom
Rafael Natal def. Sean Spencer - zahvat (ruka trokut, 3R 2:13)