RJEŠENA PAPIROLOGIJA

Jelaviću radna dozvola i pravo nastupa za Rangers

26.08.2010 u 14:58

Bionic
Reading

Napadač hrvatske nogometne reprezentacije Nikica Jelavić u četvrtak je dobio radnu dozvolu od Škotskog nogometnog saveza (SFA), te je njegov prelazak iz bečkog Rapida u redove Rangersa napokon pred finalizacijom

Rapid je prošloga tjedna objavio transfer Jelavića u Rangers za četiri milijuna funti, ali naš reprezentativni napadač nije bio u mogućnosti potpisati ugovor sa škotskim prvakom sve dok mu nije odobrena radna dozvola.

Iz Rangersa najavljuju kako bi Jelavić mogao debitirati za svoj novi klub već u subotnjem prvenstvenom susretu protiv Saint Johnstonea na Ibrox Parku.

Jelavić će biti u mogućnosti igrati i u Ligi prvaka za Rangerse ukoliko njegov dosadašnji klub, Rapid ne izbori nastup u Europskoj ligi. U 4. pretkolu Rapid igra protiv Aston Ville, prva utakmica u Beču završila je rezultatom 1:1, a uzvrat je večeras u Birminghamu.

'Moram se nadati da će moj bivši klub izgubiti, ali to je nogomet. Jasno je da sam vrlo zainteresiran za večerašnja zbivanja na Villa Parku. San mi je igrati u Ligi prvaka za Rangers', kazao je Jelavić.