EL HADJI DIOUF

Jelavićev suigrač: Divim se Gadafiju i podržavam ga!

19.04.2011 u 18:27

Bionic
Reading

I dok cijeli svijet (ili barem veći dio) osuđuje libijskog vođu Moammara Gadafija, neki ga podupiru. Jedan od takvih je i suigrač Nikice Jelavića iz Rangersa El Hadji Diouf

Napadač senegalske nogometne reprezentacije El Hadji Diouf (30) izjavio je u razgovoru za alžirski list Le Buteur da se divi libijskom vođi Moammaru Gadafiju i njegovoj obitelji.

'Gadafi je moj prijatelj i podržavam ga u sukobima koji potresaju Libiju,' poručio je napadač Blackburn Roversa koji se trenutačno nalazi na posudbi u Rangersu u čijim redovima igra i hrvatski reprezentativac Nikica Jelavić. Diouf je istaknuo kako 'nije upoznat s političkom situacijom u Libiji', ali je dodao kako Gadafiju i njegovoj obitelji sasvim sigurno nije lako.

Senegalac je stigao u Rangers u siječnju ove godine, posljednjeg dana zimskog prijelaznog roka. Igrao je i za Sunderland, Bolton, Liverpool, Lens, Rennes i Sochaux. Dva puta je bio proglašen za najboljeg afričkog nogometaša godine (2002, 2003), no posljednjih godina poznatiji je po brojnim incidentima izvan terena nego po svojim igrama.