nije joj lako

Jedno pitanje koje nema apsolutno nikakve veze s tenisom potpuno je izbacilo iz takta Ajlu Tomljanović; s razlogom je ljutita....

07.07.2022 u 10:40

Bionic
Reading

Kazahstanka Elena Ribakina pobjedom 2:1 u setovima nad Ajlom Tomljanović, Zagrepčankom koja je odlučila igrati pod australskom zastavom, osigurala je polufinalni meč u Wimbledonu, na trećem Grand Slam turniru godine.

Ribakina je moćnim servisom, ali i vrlo preciznom igrom s osnovne linije tijekom drugog i trećeg seta ostavila bez šanse Ajlu Tomljanović, hrvatsku tenisačicu s australskom putovnicom. Slavila je 4:6, 6:2, 6:3.

Nakon 6:4 Tomljanović u prvom setu uslijedio je žestoki odgovor Ribakine, igračice koja je kolo ranije svladala Hrvaticu Petru Martić.

Ribakina je dobila drugi set 6:2, potom povela 5:1 u trećem te tako riješila dvoboj. Čak 15 as servisa ispalila je Ribakina tijekom nešto manje od dva sata igre.

No, iako je taj ogled zaslužio puno pozornosti, Ajlu Tomljanović, koja je svojevremeno bila u vezi s australskim kontroverznim tenisačem, Nickom Kyrgiosom, a kojeg u kolovozu čeka suđenje zbog obiteljskog nasilja, novinari su neugodno iznenadili na pressici nakon meča.

Prvo pitanje koje su joj postavili bilo je upravo o Kyrgiosu.

'Prilično je razočaravajuće što je nakon gotovo dva sata četvrtfinala to bilo prvo pitanje koje me novinar odlučio pitati, a nikad nije nastavio s pitanjem o bilo čemu vezanom za meč. Drago mi je vidjeti da su naslovi uglavnom o tome. Budite bolji', poručila je Tomljanović na Twitteru.