uskoro mora pred suce

Kontroverzni Nick Kyrgios bori se za polufinale, ali mislima je daleko u Australiji, otkud stižu prijetnje zatvorskom kaznom

06.07.2022 u 06:50

Bionic
Reading

Tijekom kolovoza ove godine australski tenisač Nick Kyrgios morat će se pojaviti pred prekršajnim sudom u glavnom australskom gradu Canberri nakon što je optužen za nasilje.

Priopćila je tako lokalna policija u Canberri, s tim da pred javnost nije izlazila s detaljima ove optužbe. No, neki australski mediji, koje prenosi Reuters, navode kako je sve povezano s ranijom pritužbom i navodima Chiare Passari, bivše djevojke australskog tenisača te je u pitanju 'obiteljsko nasilje'.

Ako ga sud proglasi krivim, prijeti mu zatvorska kazna u trajanju od dvije godine.

'Nick Kyrgios ove optužbe shvaća vrlo ozbiljno, no u ovoj fazi slučaja on nema komentar za javnost. Kada dođe vrijeme ponudit ćemo naše priopćenje', naveo je Jason Moffett, odvjetnik tenisača koji se trenutačno nalazi u Wimbledonu te će tijekom srijede igrati četvrtfinalni meč protiv Čileanca Cristiana Garina.

Dakle, sasvim sigurno, nije mu jednostavno ovih se dana koncentirati na tenis. Bez obzira na to koliko pokušavao izgledati ležerno i neopterećeno. No, sada mu prijeti zatvorska kazna...