REMEK-DJELO ZLATARNE CELJE

Jedna od ovih skupocjenih medalja čeka Hrvate, ali…

20.09.2013 u 10:55

  • +27

Hrvatska - Ukrajina

Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Bionic
Reading

Pobjedom nad Ukrajinom u četvrtfinalu Eurobasketa, košarkaška reprezentacija Hrvatske izborila je plasman u polufinale nakon 18 godina, a za medalju joj treba samo jedna pobjeda iz sljedeće dvije utakmice

Uoči Eurobasketa malo tko se mogao nadati ovakvom scenariju, ali igrači izbornika Jasmina Repeše negdje duboko u sebi vjerovali su kako mogu jako daleko. Loš dojam na pripremnim utakmicama te na otvaranju Eurobasketa protiv Španjolske (poraz od 28 razlike) i Gruzije (jedva smo izvukli pobjedu) zaboravljen je kada su zaredale pobjede. Čak osam pobjeda u nizu, uključujući one nad domaćinom Slovenijom ili recimo nezgodnom Italijom, učinak je kakav dosad nije napravila nijedna generacija Hrvata. S osam pobjeda Repešini su igrači nadmašili Dražena, Kukoča, Rađu i ostale.

Polufinale protiv Litve (petak, 17,45) moglo bi stoga biti povijesno jer pobjedom srebro je sigurno naše. U slučaju poraza ostaje nam još utakmica za treće mjesto protiv poraženog iz dvoboja Španjolska - Francuska (21 sat).

Jedna od ovih prelijepih medalja, koje je izradila Zlatarna Celje, možda čeka i sjajne hrvatske košarkaše predvođene Bojanom Bogdanovićem (kandidat za MVP-a). Samo je potrebna još jedna pobjeda…

Treba reći kako je najveći sportski događaj u povijesti samostalne Slovenije podržala upravo Zlatarna Celje koja je s ponosom prihvatila zadatak dizajniranja počasnih medalja za EuroBasket 2013. Odličja za najbolje košarkaše Europe izrađena su s iznimnom pozornošću.

Izrada medalja za EuroBasket 2013. Zlatarni Celje predstavljala je velik dizajnerski i tehnološki izazov. S obzirom na važnost navedenih zadataka, stvorili su jedinstven, simboličan i sofisticiran dizajn koji će zauvijek ovjekovječiti EuroBasket 2013.

Dizajn medalja za Eurobasket potpisuje dizajnerica Zlatarne Celje Desiree Kolarec


Medalje su promjera 80 mm i težine 210 grama s pročišćenim linijama i ergonomskim dizajnom za ugodan osjećaj prilikom dodira. Dizajn potpisuje dizajnerica Zlatarne Celje Desiree Kolarec

Zlatna, srebrna i brončana medalja daju dojam složenosti u dva dijela koji čine cjelinu i na simboličan način zaokružuju uspjeh. Raznolika linija koja razdvaja različite radne površine stilizira Triglav kao najistaknutiji dio Slovenije. Ovaj najviši slovenski planinski vrh na jedinstven način prikazuje priču o grafičkom dizajnu, ukazuje na vezu između neba i zemlje te između sporta i pobjede.

Dizajn također naglašava reljefni prikaz koji ilustrira tipičnu strukturu košarkaške lopte, što se najbolje osjeti prilikom dodira medalje.
I zaključno, na stražnjoj strani medalje ugravirana su imena svih gradova domaćina – Celja, Jesenica, Kopra i Ljubljane, kao i logo EuroBasket 2013.

Putem duboke simbolike i jedinstvene strukture medalje će biti upisane uz bezvremenski osjećaj trijumfa koji će osvajačima ostati na ponos i trajnu uspomenu.

Tvrtka Zlatarna Celje d.d. najpoznatiji je proizvođač zlatnog i srebrnog nakita u industriji s više od 160 godina rada u izradi vrhunskog nakita za žene i muškarce svih dobi. Tvrtka je vlasnik robnih marki Zlatarna Celje i Lencia na području nakita te marke Aurodent na području dentala. Misija tvrtke izgrađena je na uvažavanoj tradiciji, kvaliteti i prepoznatljivoj robnoj marci te širokoj paleti proizvoda. Primarni cilj Zlatarne Celje je dugoročno zadovoljstvo kupaca.