SLIJEDI LI LAVINA OTKAZA?

Jedna od najvećih rukometnih zvijezda prijeti bojkotom SP-a u Egiptu: To je jasan pokazatelj da ih nije uopće briga za nas...

04.01.2021 u 19:38

Bionic
Reading

Jedan od najboljih rukometaša svijeta Mikkel Hansen (33) možda će svojevoljno propustiti Svjetsko prvenstvo u Egiptu koje je na rasporedu od 13. do 31. siječnja

Bez obzira na pandemiju koronavirusa, u Egiptu bi se utakmice trebale igrati pred gledateljima kojih bi moglo biti do pet tisuća (30 posto kapaciteta svake dvorane). To se nikako ne sviđa danskom reprezentativcu koji razmišlja o bojkotu SP-a.

'Ne znam treba li se uopće igrati. Ne smije biti navijača. Neka mi objasne u čemu je poanta, jer mi igrači izolirani smo u hotelu, putujemo u posebnim autobusima, s maskama, a onda izlazimo na teren pred toliko ljudi. Rizik je ogroman za sve nas. Pažljivo ću razmisliti hoću li igrati', rekao je Hansen koji je tri puta bio proglašen najboljim igračem svijeta pa će njegove izjave odjeknuti rukometnim svijetom.

'Nisam ja jedini kojem ovo djeluje besmisleno. U zemljama kao što su Danska, Francuska i Njemačka, za koje vjerujem da vrlo ozbiljno i odgovorno tretiraju pandemiju, igra se pred praznim tribinama. A sada treba doći u Egipat i pored svih mjera igrati pred masom ljudi. To je jasan pokazatelj da nadređeni razmišljaju više o ekonomskom aspektu nego o zdravlju igrača', dodao je Danac koji je s reprezentacijom osvojio olimpijsko, svjetsko i europsko zlato.

Inače, i pojedini njemački rukometaši od straha od koronavirusa otkazali su svojoj reprezentaciji, a sada bi to mogla učiniti i jedna od najvećih zvijezda rukometa.

  • +6
Danski rukometaš Mikkel Hansen Izvor: EPA / Autor: FRIEDEMANN VOGEL