PORAZ U DANSKOJ

Jedna od najgorih noći u karijeri Dominika Livakovića; Jakić 'pocrvenio'

30.11.2023 u 23:50

Bionic
Reading

Nogometaši Fenerbahčea doživjeli su pravi debakl u Danskoj. U 5. kolu Konferencijske lige pregazio ih je Nordsjaelland s nevjerojatnih 6:1.

Iako je primio čak šest pogodaka, hrvatski reprezentativni vratar Dominik Livaković nije kriv ni za jedan, već porozna obrana turske momčadi koja je 'Livija' ostavila na streljani, gotovo svaki put kad bi domaća momčad krenula u kontru ili polukontru.

Tako se proslavio Šveđanin Benjamin Nygren koji je postigao 'hat-trick' (55, 75, 84), iako je ušao u igru tek u drugom poluvremenu. Za dansku momčad su strijelci još bili Lucas Hey (21), Daniel Svensson (25) i Christian Rasmussen (66).

Jedini regularan pogodak za Fenerbahče postigao je Michy Batshuayi u 44. minuti, a dva pogotka su turskoj momčadi poništena na intervenciju VAR-a, Szymanskom zbog igranja rukom (45) te Batshuayiju (59) zbog zaleđa.

Nordsjaelland je s deset bodova izbio na vrh ljestvice, a Fenerbahče je s dva uzastopna poraza pao na treće mjesto s devet bodova, jer je Ludogorec u završnim trenucima dvoboja došao do pobjede 2:1 na gostovanju kod Spartaka iz Trnave. Pobjedu bugarskoj momčadi donio je u petoj minuti dodatka Argentinac Matias Tissera pa i Ludogorec sad ima devet bodova. Fenerbahče je u zadnjem kolu domaćin Spartaku, a Ludogorec dočekuje Nordsjaelland.

Prije zadnjeg kola, prvo mjesto u skupini i izravan plasman u osminu finala osigurali su Viktoria Plzen i grčki PAOK koji je to učinio pobijedivši u Frankfurtu domaći Eintracht s 2:1. Vratar PAOK-a Dominik Kotarski bio je najbolje ocijenjeni igrač utakmice tijekom koje je sakupio šest obrana.

Najgoru ocjenu dobio je Kristijan Jakić koji je za Eintracht igrao od 54. minute, a onda je u razmaku od dvije minute sučevog dodatka zaradio dva žuta kartona zbog prekršaja i bio isključen. Hrvoje Smolčić je odigrao cijelu utakmicu za domaću momčad.

Eintracht je, bez obzira na poraz, osigurao plasman u nokaut fazu natjecanja, a to su učinili još i sljedeći klubovi: Lille i Slovan Bratislava iz skupine A, Gent i Maccabi Tel Aviv iz skupine B, Club Brugge i Bodo/Glimt iz skupine D, Aston Villa iz skupine E te Fiorentina iz skupine F.

Tportal SPORT je i na WhatsAppu

Želite li pogledati VIDEO svih golova iz SuperSport HNL-a i Kupa te dobivati najvažnije vijesti iz sporta: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'