psk_2

veliki transfer

Jedan Vatreni ostaje u Njemačkoj i nakon Eura; Rijeka će dobro napuniti blagajnu!

  • Janko Badrić
  • Zadnja izmjena 11.06.2024 16:26
  • Objavljeno 11.06.2024 u 16:26
Bionic
Reading

Prije dva mjeseca, na utakmici protiv Dinama na Maksimiru, uživo ga je pratio glavni skaut Betisa, a posljednjih dana izašla je sjajna vijest kako seli u Njemačku

Nediljko Labrović je prešao u Rijeku bestplatnim transferom, 2021. godine kao slobodan igrač nakon isteka ugovora sa Šibenikom, što se pokazalo kao izvrstan potez za obje strane. Rijeka je imala izvanrednu sezonu, a njihov vratar i kapetan bio je ključni oslonac momčadi. Labrović se ustalio i u hrvatskoj reprezentaciji te je redovito pozivan među Vatrene tijekom posljednje godine. U ožujku je debitirao protiv Egipta, a sada se sprema za Europsko prvenstvo u Njemačkoj.

Već dugo se špekulira da odlazi iz Rijeke te je prošlog ljeta bio je blizu prelaska u Championship, drugu englesku ligu, no transfer je ipak propao. Čini se kako se sve ipak događa s razlogom jer ga je propali transfer dodatno motivirao i ta situacija je rezultirala Labrovićevom izvanrednom sezonom u kojoj je odigrao je 18 ligaških utakmica bez primljenog gola, što je ujedno i njegov rekord u SuperSport HNL-u zbog koje mu je cijena na tržištu dodatno skočila.

Prema procjeni Transfermarkta, vrijednost Labrovića iznosi 3.5 milijuna eura, dok mu ugovor s Rijekom ističe sljedećeg ljeta. Govorilo se da bi Rijeka mogla dobiti do tri milijuna eura za svog kapetana i čuvara mreže. Izvor blizak klubu potvrdio je za Index da je transfer u Augsburg zaključen te da će se Labrović pridružiti Kristijanu Jakiću i Dionu Dreni Belji. Prema dostupnim informacijama, Riječani će svoju klupsku blagajnu napuniti s dodatnih 3 milijuna eura koje će zaraditi na ovom transferu.

Ukoliko su informacije o visini odštete točne, Labrović će postati četvrti najskuplje plaćeni vratar koji je prešao iz SuperSport HNL-a u inozemstvo. Uvjerljivo najveći transfer je bio Dominik Livaković, koji je prošlog ljeta za 6.65 milijuna eura prešao iz Dinama u Fenerbahçe. Iza njega je Ivo Grbić, za kojeg je Atletico Madrid 2020. godine platio 3.5 milijuna eura, a zatim Lovre Kalinić, koji je 2016. godine napustio Hajduk i otišao u belgijski Gent za 3.1 milijun eura.

Standings provided by Sofascore
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal