psk_2

oduševljen vatrenima

Martinez ostao paf: U međunarodnom nogometu ovakva igra nije normalan slučaj!

  • J.B./Hina
  • Zadnja izmjena 11.06.2024 15:21
  • Objavljeno 11.06.2024 u 15:21
Bionic
Reading

Naglasio je koliko je impresivno vidjeti kako se hrvatski igrači na terenu ponašaju kao skladna jedinica, što govori o njihovoj izvrsnoj pripremi i zajedništvu

Portugalski izbornik, Roberto Martinez, izjavio je da nogometaši Hrvatske igraju izuzetno sinkronizirano i da pokazuju veću usklađenost nego igrači u klubovima koji svakodnevno treniraju zajedno. Martinez je istaknuo da je ova razina timske koordinacije rijetko viđena u reprezentacijama, te da je upravo to najveća kvaliteta i snaga hrvatske momčadi.

Martinez je, u ponedjeljak, bio suočen s mnogim pitanjima predstavnika medija uoči posljednje pripremne utakmice koju će njegova momčad odigrati u utorak protiv Irske u Aveiru. Naravno, nije mogao izbjeći pitanja o Vatrenima, u kojem su izabranici Zlatka Dalića slavili sa 2-1 na Nacionalnom stadionu. Ovo je ujedno bila prva pobjeda Hrvatske protiv Portugala, nakon šest poraza i jednog remija.

'Hrvatska je odigrala fantastično. Njena igra nam je bila jako zahtjevna taktički i tehnički. Hrvatska igra poput kluba, jako usklađeno, nema puno takvih reprezentacija.'

Napomenuo je da su hrvatski igrači pokazali veliko iskustvo i da su sinkronizirani bolje od igrača u klubovima koji zajedno treniraju svaki dan.

'U međunarodnom nogometu ovakva igra nije normalan slučaj. To je bio, dakle, protivnik uz kojeg smo napredovali. Bila nam je to savršena utakmica u pogledu pripreme', objasnio je Martinez.

Bruno Fernandes, koji je protiv Hrvatske odigrao 70 minuta, pokušao je skloniti sumnje vezane za uspješnost njegove momčadi.

'Imamo snažnu ekipu sposobnu suočiti se s problematičnim rerezentacijama. To ćemo pokazati već u utakmici s Irskom,' izjavio je Fernandes, ističući vjeru u sposobnosti portugalske reprezentacije.

Portugal se na Euru nalazi u skupini s Češkom, Turskom i Gruzijom. Zanimanje za momčad pod vodstvom Roberta Martineza, s Cristianom Ronaldom u ulozi kapetana, izuzetno je veliko. To potvrđuju vijesti iz njemačkog grada Guetersloha, gdje će portugalska reprezentacija u petak održati javni trening. Za ovaj događaj podijeljeno je 6000 besplatnih ulaznica, što pokazuje koliko su navijači željni vidjeti ekipu u akciji.

Standings provided by Sofascore
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal