zainteresiranih ne manjka

Jedan od najtalentiranijih Dinamovih igrača u prošlom desetljeću nakon sezone za zaborav odlazi u novu sredinu

29.01.2020 u 17:39

Bionic
Reading

Filip Benković će do petka saznati odlazi li na novu posudbu iz Leicestera za koji ove polusezone nije odigrao niti jednu utakmicu u Premier ligi

Filip Benković je jedan od najtalentiranijih hrvatskih igrača u posljednjih 10-ak godina. 22-godišnji stoper je svu raskoš svojeg talenta pokazao još u Dinamu, a dobre igre su ga dovele do velikog transfera u Leicester na ljeto 2018. godine.

'Lisice' su ga odmah proslijedile na posudbu u Celtic gdje je zadovoljio i struku i navijače koji su ga ubrzo zavoljeli zbog velike borbenosti, ali se na ljeto 2019. vratio u Leicester. Za svoj matični klub je odigrao 10 utakmica, ali uglavnom za drugu ekipu i u brojnim kupovima koje Englezi imaju.

Ove sezone još niti jednom nije nastupio u Premier ligi, a čak je i trener Leicestera Brendan Rodgers rekao da će Benkovića poslati na posudbu ako za njega pronađu zamjenu. Dok traže zamjenu, za Benkovića se stvara red zainteresiranih klubova.

Engleski mediji pišu kako će najvjerojatnije ići u 17. momčad druge engleske lige Middlesbrough, ali iz Championshipa su se javili i Derby County i Bristol City, a prema dijelu medija ga želi i njegov bivši klub Celtic pa nije isključen i povratak u Škotsku gdje je ostavio dobar dojam. Prijelazni rok u Engleskoj završava u petak i do tada će biti poznata i sudbina hrvatskog braniča.