opet odlazi na posudbu?

Bio je velika Dinamova nada, ali žurilo mu se u inozemstvo, a sada se vidi da to i nije bilo baš mudro

26.12.2019 u 09:28

Bionic
Reading

Iz Dinama je otišao u ljeto 2018. godine te je s 14,5 milijuna eura visokom odštetom 'vlasnik' trećeg po visini transfera iz zagrebačkog kluba. No, Filip Benković očito i nije pogodio s izborom kluba

Još uvijek u mladim igračkim godinama, 22-godišnji Filip Benković, mora razmišljati u kojem će smjeru ići njegova karijera. Jer od prelaska u Leicester City, a bilo je to u ljeto 2018. godine, kada su ga 'lisice' kupile za 14,5 milijuna eura, Benković se baš i nije naigrao.

Prvo je bio na posudbi u Celticu, ali nakon njezina isteka, klub iz Glasgowa poslao ga je u matični klub. Odigrao je Benković prošle sezone za Škote 20 utakmica, ali u ovoj, otkako se vratio u Leicester igrao je tek nešto sitno za U-23 momčad.

Puno premalo za razvijanje karijere. I bez obzira što je po visini odštete koju je donio u maksimirski klub (prvi je Marko Pjaca koji je u Juventus otišao za 23 milijuna eura, drugi je Luka Modrić s odštetom od 21 milijun eura Tottenhama), Benković bi vrlo brzo mogao shvatiti da mu odlazak iz Dinama s 21 godinom, odnosno tek 76 nastupa u 'modrom' dresu, nije bio mudar potez.

Sada se spominje posudba u klub iz drugog razreda engleskog nogometa, točnije Derby County, što s obzirom na dinamiku prvenstva, ali i intenzitet igara u tom rangu natjecanja, nije korak unazad.

Ubrzo će prijelazni rok, pa ćemo vidjeti kakva je Benkovićeva budućnost.

Božić i Novu godinu čitateljima tportala čestitaju Nenad Bjelica, Massimo, braća Sinković, Gordan Jandroković…