'modri' su na potezu

Jedan od najboljih stranaca u povijesti maksimirskog kluba otkrio veliku želju: 'Najveći san mi je vratiti se u svoj Zagreb i Dinamo'

06.04.2020 u 19:04

Bionic
Reading

Bivši igrač Dinama, Argentinac Leandro Cufré, danas se bavi trenerskim poslom, a otkrio je kako bi volio ponovno doći u Zagreb i raditi u svojem nekadašnjem klubu

Zagrebački Dinamo našao se u neočekivanim velikim problemima kada je pokušao smanjiti plaću Nenadu Bjelici, njegovom stožeru i igračima prve ekipe. To je naišlo na veliki otpor i izazvalo krizu koja još nije riješena. Za sada je glavom platio stručni stožer koji je dobio otkaz, a očekuje se da će i Bjelica otići iz kluba, a za njim bi mogli i neki igrači.

Kako bilo, izgleda da će Dinamo uskoro biti u potrazi za novim trenerom, a sada im se i ponudio jedan od najboljih stranaca koji su ikada nosili Dinamov dres. Riječ je o argentinskom lijevom braniču Leandru Cufréu koji je u Dinamu igrao od ljeta 2009. do prosinca 2011. godine.

Za 'modre' je odigrao 71 utakmicu i upisao četiri asistencije, a ubrzo je postao miljenik navijača zbog svoje požrtvovnosti i profesionalnosti. U međuvremenu je Cufré otišao u meksički Atlas i tamo završio karijeru igrača i počeo onu trenersku. U razgovoru za Sportske novosti 41-godišnji Argentinac je priznao kako prati sve što se događa u Dinamu i Zagrebu.

'Pratim svakodnevno sve što se događa u Europi, a posebno u Hrvatskoj i Zagrebu. Reći ću i da pratim događaje u Dinamu koji je zauvijek u mojem srcu. Normalno je da ću ga pratiti. Posebni osjećaji me vežu za Zagreb, a u Dinamu sam proveo prekrasno razdoblje. Imam i puno prijatelja iz tog vremena i s mnogima sam u kontaktu. Nakon potresa sam prvo provjerio jesu li svi dobro', rekao je Cufré.

Argentinac je nakon odlaska u igračku mirovinu bio i sportski direktor, ali jedino što ga privlači je uloga trenera.

'Zanima me samo trenerski posao. Radio sam u Cruz Azulu, Santosu i Atlasu i to mi je najveća strast nakon igračke karijere. Vidim se kao trener u budućnosti', rekao je Cufré pa priznao kako mu je velika želja povratak u Dinamo:

'Svi žele raditi u Europi, a otkrit ću vam da je moj san vratiti se u Zagreb i biti trener u Dinamu. Mogu reći da je to jedan od mojih glavnih ciljeva', rekao je Cufré koji je, osim za Dinamo i Atlas, igrao i za Herthu, Monaco, Romu i Sienu. Cijeli intervju s Argentincem možete pročitati OVDJE.