KAKO MNOGI TVRDE

Je li za Dinamo stvarno bolja Europska liga?

29.08.2013 u 10:32

Bionic
Reading

Ovih se dana iz velikog dijela javnosti može čuti kako je za Dinamo možda i bolje da igra natjecanje Europske lige, jer tamo će biti kompetitivniji, a imaju šanse i doći do proljeća u Europi. No, je li doista tako?

Kada smo na našem community portalu Tribina.hr pitali je li za Dinamo doista bolje da igra Europsku ligu, ta je tema podijelila naše analitičare. Iako većina vjeruje kako Dinamo ima realne šanse doživjeti europsko proljeće kroz Europsku ligu, te da je kvaliteta kadra primjerenija tome natjecanju, postoje dobri argumenti, koje su pružili sami navijači Dinama, a koji govore protiv Europske lige:

'Nikada Dinamo neće moći u istu rečenicu sa velikanima svjetskog nogometa. Osvojiti Ligu prvaka može samo u ludim snovima. Rezultati u posljednje dvije sezone su pokazali Dinamu da mora još puno raditi da bi došao do prosjeka Lige prvaka i nema razloga da Modri ne idu korak po korak, kao i sa skupinama Europske lige.

One koji imaju strah od napucavanja u Ligi prvaka i koji se zadovoljavaju prosječnošću pitao bih jednu stvar. Zašto ne izjednačavate pobjede protiv Villarreala, Club Bruggea, Malmoa itd., s onima kontra Celtica, Partizana, remija s Manchesterom? Razlog je jednostavan, je li tako? Zašto bi se onda Dinamo danas trebao zadovoljiti s Europskom ligom u kojoj nastupaju dobre momčadi, ali ne one najbolje. Momčadi protiv kojih se uspjeh uzima zdravo za gotovo, a ne prepričava kao famozna nula na Old Traffordu. Europska liga je lijepo natjecanje, ali financijski omogućava samo cupkanje u mjestu odnosno zapadanje u prosjek. Nemam nerealnih očekivanja, ali ja svom klubu želim najbolje, želim da napreduje' – napisao je TheEconomist.

'Ove sezone Dinamo će igrati u Europskoj ligi. Ne želim podcjenjivati to natjecanje u kojem igraju mnogi slavni europski klubovi, ali ipak je samo druga europska liga. Mi smo razmaženi i naučeni na najbolje i većini nas je to samo utješna nagrada. Nikako se ne bih složio da to bolje odgovara našem klubu. Zbog čega bi to tako bilo? Kakve veze ima ako smo gubili u Ligi prvaka, pa Dinamo je igrao utakmice s najboljim svjetskim klubovima, i što je onda sramotno u porazima od takvih klubova? Tko je i jednom osjetio ozračje tog natjecanja želi ga okusiti ponovo i to s pravom.

Većina vjeruje da Dinamo ima dobre šanse prezimiti u Europi


Dobar dio ovih bezobraznih i neobjektivnih kritičara nije doživio utakmicu Lige prvaka koja sa sobom nosi onaj posebni naboj i spoznaju da smo dio elite te ide prijenos ili sažetak i u najudaljeniji kutak ove naše kugle. Ne govorim ovdje samo o novcu i financijskoj koristi nego i o osjećaju ponosa i slave koje prati sve sudionike Lige prvaka. I sada nakon dvije uzastopne sezone u tome natjecanju idemo jedan rang niže. Sve što je u tome dobro je da vidimo gdje se nalazimo u odnosu na druge klubove koji ne pripadaju elitnom dijelu Europe. Iako će i to biti vrlo upitno s obzirom da najbolji klubovi igraju s vrlo šarolikim sastavima u tom natjecanju. To samo potvrđuje onu tezu o drugoj europskoj ligi i koliko im je važno domaće prvenstvo te osiguranje natjecanja u prvoj europskoj ligi sljedeće sezone' – mišljenja je M_Tsigalko.

Osim ovih, bilo je i drugih mišljenja koje možete pročitati OVDJE, a ako i sami želite komentirati ovu temu, učinite to na našem portalu Tribina.hr.