HRVAT NAJVEĆA ŽRTVA

Je li to moguće? Trener Juventusa se nakon bolnog šamara odriče Marija Mandžukića

28.02.2019 u 12:40

Bionic
Reading

Juventus je pred teškim zadatkom u Ligi prvaka, jer u uzvratnoj utakmici osmine finala u Torinu (12. ožujka, 21 sat) mora nadoknaditi zaostatak od 0:2 protiv madridskog Atletica

'Stara dama' je nedodirljiva u Italiji, juri prema osmom naslovu prvaka u nizu, a u nedjelju (20.30, Arenasport) je očekuje derbi s drugoplasiranim Napolijem kojem bježi 13 bodova.

Bez obzira kako završi taj ishod u Napulju nitko ni ne sumnja da će Juventus biti prvak pa se mediji i navijači više bave utakmicom koja je na rasporedu 12. ožujka kada u Torino dolazi Atletico.

Madridski klub je u prvom susretu osmine finala nadigrao talijanskog prvaka 2:0 što je bilo veliki šamar za najmoćniju družinu iz Serie A, jer Juventus ima ambiciju napokon osvojiti Ligu prvaka na koju čeka od 1996.

I zato je u Torinu alarmantna situacija, a ugledni Tuttosport smatra da će Massimiliano Allegri promijeniti formaciju za taj susret i da bi žrtva mogao biti najveći ratnik u svlačionici Mario Mandžukić koji bi završio na klupi.

  • +7
Atletico Madrid - Juventus Izvor: Pixsell / Autor: EXPA/PIXSELL

Taj medij tvrdi da će Juventus umjesto sustava 4-3-3 igrati u formaciji 4-4-2 ili 3-5-2, a to nije dobro za hrvatskog napadača. U formaciji 4-4-2 na krilnim pozicijama igrali bi Douglas Costa i Bernardeschi, a u napadu Ronaldo i Dybala. Kod 3-5-2 opcije Ronaldo i Dybala bi također bili prvi izbor Allegrija.

Također, Talijani smatraju da je Mandžukić igrač kaznenog prostora i duela, a da Juventusu za Atletico trebaju brži igrači koji su i jači u situacijama 'jedan na jedan'.

  • +16
Mario Mandžukić - zvijezda Juventusa i hrvatske reprezentacije Izvor: Profimedia / Autor: N.N.