IZOSTANAK SAMOKRITIKE

Je li to moguće: Pepu kriv loš travnjak!

29.03.2012 u 14:23

Bionic
Reading

Jednako kao i prethodni protivnik Milana u Ligi prvaka, engleski Arsenal, i Barcelona je imala prigovore na kvalitetu travnjaka na milanskom stadionu na kojem svoje domaće utakmice igraju nogometni velikani Milan i Inter

Leo Messi:

Bio je to vrlo težak susret, mi smo nametnuli svoju igru, ali ona nije bila tako tečna kao inače zbog vrlo lošeg terena na San Siru. Ipak, imali smo dosta prilika i zaslužili smo pobjedu.

Nakon što se poslije prve četvrtfinalne utakmice Lige prvaka između Milana i Barcelone trener Katalonaca Pep Guardiola požalio na loš travnjak San Sira, španjolski klub je službeni prigovor adresirao Uefi. Jasno, nema niti govora o tome da će ta žalba imati ikakav učinak, pa je upitno što su Guardiola i Barca uopće željeli postići time.

Jednako kao i prethodni protivnik Milana u Ligi prvaka, engleski Arsenal, i Barcelona je imala prigovore na kvalitetu travnjaka na milanskom stadionu na kojem svoje domaće utakmice igraju nogometni velikani Milan i Inter.

Zanimljivo, Milan je u dvije uzastopne faze natjecanja u Ligi prvaka snage odmjerio s momčadima koje njeguju pas-igru gdje lopta većinu vremena provodi na zemlji, a poznato je da takvom stilu igru najviše smetaju neravnine na terenu.

'Mi se moramo znati adaptirati na sve uvjete, ali ovakav je travnjak ipak problematičan za utakmice ovog ranga. Teško je razvijati tečnu igru po tako lošem terenu', izjavio je Guardiola.

'Mi smo igrali svoju igru, dominirali smo, ali nismo uspjeli zabiti. Osim nekoliko poluprilika na početku susreta te kada je Ibrahimović sam izbio pred našeg vratara, Milan gotovo da nije zapucao prema našem golu. Na poluvremenu sam kazao svojim igračima da budu oprezniji u defenzivi i da ne riskiraju. Unatoč tome što nismo puno riskirali imali smo 17 udaraca u okvir. Također, ako igrači i trener Milana kažu da su zadovoljni rezultatom, onda je to najveći kompliment koji možete dobiti od kluba koji je sedam puta bio prvak Europe', komentirao je utakmicu trener Barce.