RASPLET RAVAN ČUDU

Je li takav scenarij moguć? Evo kako Šuker može ostati bez funkcije predsjednika HNS-a

09.12.2017 u 08:22

Bionic
Reading

Na Izbornoj skupštini HNS-a jedini kandidat za predsjednika je Davor Šuker koji samo u najluđem scenariju može ostati bez novog četverogodišnjeg mandata

Dario Šimić bio je favorit običnog puka što se vidjelo u brojnim anketama, bivši hrvatski reprezentativac bio je i miljenik medija, ali o mogućim kandidatima za prvog čovjeka HNS-a odlučivali su Županijski nogometni savezi.

Kako bi se uopće stiglo do Skupštine svaki kandidat je morao sakupiti minaimalno devet potpisa Nogometnih saveza, a Šimić nije bio ni blizu te brojke. Šuker je s lakoćom došao potpore Izvršnih odbora iz Županija, njih čak 18 (od 21).

  • +11
Davor Šuker Izvor: Cropix / Autor: Srdjan Vrancic / CROPIX

Javnost nije sklona aktualnom predsjedniku kojem će 22. prosinca biti potvrđen drugi mandat što sigurno neće poboljšati ozračje oko našeg nogometa, a nitko od kritičara 'lika i djela' Šukera ni ne razmišlja o najluđem mogućem scenariju – odnosno i da najbolji strijelac hrvatske reprezentacije u povijesti ostane bez predsjedničke funkcije.

>> U HNS-u se zbog hrvatskog dresa digli na noge: To nije točno!

Naime, Šuker će se na Skupštini pojaviti kao jedini kandidat, a da bi ostao na čelu HNS-a potrebno mu je još 30 od 59 glasova Skupštinara.

Podsjećamo, u Skupštini sjede predstavnici županijskih saveza (21), svaki klub Hrvatski Telekom Prve lige daje po dva člana (20), svi klubovi Druge HNL daju zajedno dva člana, klubovi trećih liga daju tri člana, klubovi nižih liga zajedno deset, a po jedan član dolazi iz Sindikata igrača, udruženja trenera te iz ženskog nogometa.

Koja je mogućnost da najmanje 30 osoba ne digne ruku za Šukera? Nikakva! Kada bi se to dogodilo bio bi to najluđi scenariji koji se dogodio u povijesti hrvatskog nogometa, a kod nas su takve stvari ipak predvidljive.

  • +12
Dario Šimić Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL