PALAC DOLJE

Uoči ždrijeba totalno poražavajuće vijesti za predsjednika HNS-a Davora Šukera

30.11.2017 u 21:35

Bionic
Reading

Za hrvatsku javnost nema nikakve dvojbe, novi predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza trebao bi biti Dario Šimić. Potvrdilo je to istraživanje nacionalne televizije Nove TV

Davor Šuker nije omiljen u javnosti, to je bilo jasno i u prijašnjim anketama, a potvrdilo se i u istraživanju Nove TV koju je na uzorku od 600 ispitanika napravila agencija IPSOS.

Rezultati su poražavajući za aktualnog prvog čovjeka HNS-a. Tako samo 16 posto smatra da je Davor Šuker u dosadašnjem mandatu dobro obavljao posao, a da nije, uvjereno je njih 59 posto.

Čak 85 posto misli da su hrvatskom nogometu potrebne promjene u vodstvu HNS-a, a tek četiri posto da nisu potrebne!

Na glavno pitanje Nove TV 'Koga biste htjeli na mjestu predsjednika HNS-a?', Davora Šukera želi samo devet posto ispitanika, Darija Šimića želi 60 posto. Nijednog od njih - 12 posto; nekog drugog - devet posto; i ne zna - devet posto.

  • +11
Davor Šuker Izvor: Cropix / Autor: Srdjan Vrancic / CROPIX

Iako prema posljednjim informacijama Šuker ima veliku potporu nogometnih županijskih saveza (navodno već ima devet potrebnih potpisa), obični ljudi u nijednoj regiji ga ne žele za predsjednika. Najveću podršku Šuker ima u Zagrebu i na sjeveru, ali samo 13 posto. Najmanju u Dalmaciji, samo tri posto, te u Istri i Primorju - samo četiri posto. Dok Šimić svugdje ima više od 50 posto, od 53 posto u Slavoniji, pa do 69 posto u Lici i Banovini.

  • +12
Dario Šimić Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

No nogometna javnost nije glupa, zna kako stvari stoje, odnosno da ne odlučuju navijači, nego neke druge osobe pa 52 posto ispitanika misli da Šuker ostaje predsjednik, a da će Šimić pobijediti, vjeruje 28 posto ispitanika.