NBA ATRAKCIJA

Je li ovo zakucavanje godine? Jordan oduševljen Supermanom!

19.12.2012 u 16:00

Bionic
Reading

Najboljih deset akcija NBA lige iz točno deset utakmica, koje su odigrane u noći s utorka na srijedu, zaista je posebno

Na prvom mjestu našao se malo poznati Gerald Henderson, 196 cm visoki bek Chrlotte Bobcatsa, koji je u posljednjoj četvrtini utakmice protiv LA Lakersa silovito zakucao jednom rukom odrazivši se nekoliko metara od koša (nagazio je na tzv. tratinčicu).

Svojim zakucavanjem 25-godišnji Henderson, koji je prije dolaska u NBA igrao košarku za sveučilište Duke, podsjetio je na centra Lakersa Dwighta Supermana Howarda koji je na natjecanju u zakucavanju izveo sličan potez. Zaista sjajno!

U Top 10 akcija još su se ugurali David Lee, zatim rookie Anthony Davis i njegova 'strašna' blokada, Ray Allen koji je bacio savršen alley-oop za LeBrona Jamesa, a sjajne su i akcije dvojice Europljana, Gasola i Gallinarija

No vjerujemo kako je zaista bilo teško ljudima iz NBA-a koji svakodnevno montiraju i biraju deset najboljih akcija odlučiti kako da ih ovaj puta rangiraju. Jedino je bilo sigurno - na jedan dan kralj zakucavanja postao je Henderson. Očito je vlasnik kluba Michael Jordan ostavio velik utjecaj na njega. Kada vam je Mr. Air 'veliki boss', onda se ovako zakucava!