HNS donio odluku

Je li ovo rješenje 'sudačkog problema'? Novi šef hrvatskih sudaca je - Španjolac!

15.05.2024 u 12:31

Bionic
Reading

Hrvatski nogometni savez nakon brojnih kritika i afere 'VARleaks' donosi odluku o povjereniku za suđenje u domaćem nogometu

Hrvatski nogometni savez (HNS) odlučio je rukovođenje Komisije nogometnih sudaca povjeriti strancu. Naime, 24sata pišu kako će novi šef sudaca biti Španjolac. O kojem sucu je riječ, još nije poznato.

Predsjednik HNS-a Marijan Kustić još ranije je najavio mogućnost imenovanja stranca povjerenikom za suđenje, pogotovo nakon što su strani suci ostavili dobar dojam u utakmicama koje su vodili ove sezone.

'Uskoro ćemo donijeti konkretne odluke po pitanju sudačke komisije. Imao sam sastanak s Ladom Rojc o izvješću koje su napravili kao nezavisno tijelo o suđenju u dosadašnjem dijelu sezone, uskoro ćemo i to objaviti. Povući ćemo konkretne poteze, a jedno od razmišljanja je da idemo prema stranom povjereniku za suđenje', rekao je tada bio Kustić.

Danas je odradio i sastanak sa sucima i članovima komisije i, ako je za vjerovati izvorima, odlučio da će upravo jedan španjolski sudac biti povjerenik od sljedeće sezone. Vjerojatno to neće biti poznati suci poput Alejandra Hernándeza Hernándeza ili Ricarda de Burgosa Bengoetxee, ali izgleda da HNS ozbiljno računa na sposobnost španjolske struke.

Kao što vam je vjerojatno i poznato, HNS je angažirao strane suce nakon velike afere 'VARleaks', kada su u javnost procurile snimke iz VAR sobe. Bruno Marić je nakon toga napustio poziciju šefa Komisije nogometnih sudaca, a repovi su se vukli mjesecima. Držimo fige da će ovaj potez rezultirati time da se svi zajedno možemo fokusirati na ono što najviše volimo - sam nogomet.