SKORO ZAPLAKAO

Je li ovo najluđa reakcija komentatora koju ste čuli?

16.06.2013 u 12:12

Bionic
Reading

Dolazak Mike Hakkinena u Zagreb podsjetio nas je na jednu od najlegendarnijih reakcija F1 komentatora, onu Britanca Greamea Murrayja Walkera u Imoli 1999. godine

Podsjetimo, Mika je bio u Zagrebu u sklopu 'Join The Pact' kampanje tijekom koje je odradio i demonstraciju vožnju u ludo brzom Caparu T1 na Radničkoj cesti, a čast voziti se s Fincom imao je i novinar tportala.

Nažalost, zbog ograničenog vremena intervjua Miku nismo stigli ništa pitati o onome što se događalo 1999. godine, čudnoj sezoni u kojoj je napravio dvije katastrofalne pogreške u Imoli i Monzi, čak i plakao u šumici, no njegov najveći rival Michael Schumacher slomio je nogu i propustio veći dio sezone zbog ozljede, pa se Hakkinen okrunio titulom prvaka.

Posebno komična situacija dogodila se baš u Imoli, na Velikoj nagradi San Marina na kojoj je Hakkinen uvjerljivo vodio, da bi ničim izazvan preagresivno napao rubnik, izgubio kontrolu i zabio se u ogradu.


Ono što ostaje za pamćenje bila je reakcija legendarnog BBC-jevog komentatora Greamea Murrayja Walkera, koji je potpuno izgubio kontrolu i histerično zaurlao u trenucima dok je Mika putovao prema betonskom zidu. Murray Walker čini se da nije mogao sakriti svoju naklonost McLarenu, iako je tijekom karijere bio poznat po svojoj objektivnosti.

Inače, u motorsportu ovako emocionalne reakcije karakteristične su za južnoameričke komentatore i zato je ova reakcija danas 89-godišnjeg umirovljenog britanskog novinara neobična te je se ljubitelji Formule 1 i danas rado sjećaju.