SPEKTAKL U RADNIČKOJ

Mika jurio Zagrebom i pričao nam o raspravama sa Sennom!

13.06.2013 u 11:00

  • +22

Mika Hakkinen u Zagrebu

Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL

Bionic
Reading

Mika Hakkinen na Radničkoj je cesti u Zagrebu provozao 18 sretnika u superbrzom Caparu T1 te svojim obožavateljima dijelio autograme

U sklopu globalne akcije 'Join The Pact', koja poručuje 'Ako piješ, ne vozi', Mika je nakon jutarnjeg druženja s novinarima hrvatskim ljubiteljima automoto sportova na Radničkoj cesti pokazao kako izgleda jurnjava u bolidu vrhunskih performansi.

Caparo T1 ima 600 konjskih snaga, do stotke juri za samo 2.5 sekunde i može ići preko 300km/h.

'Želimo ljudima prenijeti vrlo važnu poruku, ali želimo i da se zabave,' izjavio je svjetski prvak iz 1998. i 1999. godine, a 18 sretnika dobilo je priliku okusiti vožnju u superbrzoj jurilici, među njima i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, bivši sportaši Niko Pulić i Nika Fleiss te poznate osobe kao što su Lorena Nosić i Saša Lozar


S obzirom na uspuhanost svih koji su izašli iz bolida, uključujući i uvijek fizički dobro pripremljenog gradonačelnika, bilo je jasno da su sile kojima su izloženi profesionalni vozači nešto što nije za obične smrtnike, barem ne u većoj količini. Naime, strašno ubrzanje koje krasi Capara zaista je teško fizički podnijeti.

Mika Hakkinen
Ayrton je bio teška osoba, imali smo i žučnih rasprava, ali bio je zbilja veliki vozač od kojeg sam puno naučio

Dobro raspoloženi Mika u intervjuu kojeg je vodio Ivica Blažičko također se osvrnuo na najveće vozače s kojima je imao priliku voziti. Podsjetimo, 1993. godine Finac je bio timski kolega velikom Ayrtonu Senni u McLarenu, kojeg je iznenadio već u svom prvom nastupu u Estorilu bržim krugom u kvalifikacijama.

'Ayrton je bio teška osoba, imali smo i žučnih rasprava, ali bio je zbilja veliki vozač od kojeg sam puno naučio,' otkrio je Hakkinen pa se osvrnuo i na Michaela Schumachera:

'S Michaelom sam imao pregršt žestokih duela na stazi, bio je jako opasan protivnik, ali ono što je najvažnije da smo zadržali međusobno poštovanje,' tvrdi bivši vozač McLarena, a u našem intervjuu ranije osvrnuo se na najpoznatije duele sa sedmerostrukim prvakom.

Zanimljivo je bilo i na VIP partyju navečer u Green Goldu, kada je Mika konačno priznao koga smatra najboljim vozačem današnjice i možda mnoge iznenadio.

'Vettel je kompletan vozač i ima sve što je potrebno za velike stvari u budućnosti,' rekao je finski prvak.

Spomenimo i da je tijekom večernjeg programa Hakkinenov kombinezon kojeg je koristio vozeći Caparo T1 u Zagrebu prodan na aukciji za 11.500 kuna jednom domaćem kolekcionaru.

Hakkinen za tportal.hr: Nisam više htio iskušavati sreću