NIJE SLUŽBENO, ALI…

Je li ova odluka najbolja za rukomet?

26.02.2014 u 09:14

Bionic
Reading

Završnica trećeg izdanja regionalne rukometne lige (SEHA) najvjerojatnije će se održati u Novom Sadu u dvorani SPENS (11. - 13. travnja)

Nakon Zagreba i Skopja, Novi Sad bi trebao biti treći grad koji će ugostiti Final Four regionalnog rukometnog prvenstva. Prema posljednjim informacijama sve je dogovoreno i sada se očekuje službeno potpisivanje ugovora između vodstva lige i samog grada.

Za ljubitelje rukometa to je možda i neobična odluka, ako se zna da završnicu četiri najbolje momčadi sigurno neće izboriti Vojvodina iz Novog Sada (a ona je organizator završnice) i da se za plasman bore Zagreb CO, slovački Tatran Prešov, bjeloruski Brest Meškov i makedonski klubovi Metalurg te Vardar.


Znači, za razliku od posljednja dva izdanja Final Foura, sada grad domaćin neće imati svoga predstavnika što bi moglo značiti i znatno manje gledatelja na tribinama velike Arene (11.500 kapacitet).

Regionalna liga bilježi vrlo dobru posjećenost, pronađen je bogat i moćan sponzor (Gazprom), a kvaliteta će biti još bolja najvjerojatnijim ulaskom najjačih slovenskih i mađarskih klubova.

Zato je neobično da se riskira s Final Fourom u gradu koji neće dati klub na završnici. Je li to dobar poteza čelnika lige, ostaje nam da vidimo.