SVI SUMNJAJU U NJEGA

Je li on najveća slabost Brazila i šansa Hrvatske?

30.05.2014 u 09:39

Bionic
Reading

Prvi vratar brazilske nogometne reprezentacije Julio Cesar, koji je proljetni dio sezone proveo na posudbi u Torontu, izjavio da je spremniji negoli je bio prije četiri godine na SP u Južnoj Africi, no brazilski novinari sumnjaju ju njega.

'Znam da mnogi ljudi sumnjaju u mene, ali izbornik mi vjeruje i ne osjećam nikakav pritisak. Dolazim bolje pripremljen negoli prije četiri godine', izjavio je Julio Cesar za brazilske medije.

On je od 2005. do 2012. branio za talijanski Inter, a za brazilsku reprezentaciju je skupio 78 nastupa. No, u četvrtfinalu SP 2010. bio je glavni krivac što je Nizozemska eliminirala Brazil sa 2-1. Godine 2012. otišao je u engleski Queens Park Rangers, ali je branio vrlo malo, pa je u veljači ove godine otišao na posudbu u kanadski Toronto, gdje primio devet golova u sedam utakmica. Većina brazilskih novinara smatra ga najslabijom karikom u reprezentaciji.

'Razgovarao sam sa nekoliko klubova u zimskom prijelaznom roku, pa i sa brazilskima, ali svi su pregovori propali, uglavnom zbog visine plaće. Na kraju Toronto je bio jedini klub koji mi je otvorio vrata. Kada vam sve ide od ruke onda se malo opustite, pa sam na SP 2010. došao sa previše samopouzdanja. I to mi se osvetilo. Nakon toga, pa loše epizode u Queens Park Rangersima, trebalo mi je vremena da se vratim na pozitivne staze. Mogu reći da sam danas puno veći profesionalac negoli prije četiri godine', kazao je Julio Cesar.