KEK I DALJE NA VRHU

Je li moguće? Igor Tudor pao ispod Krune Jurčića!

10.08.2013 u 09:13

Bionic
Reading

Sve do sada, na listi najboljih trenera smjenjivali su se Igor Tudor i Matjaž Kek. No, nakon utakmice u Gruziji, Hajdukov je stručnjak pao za nekoliko mjesta na ljetvici trenera MAXtv Prve lige

Kada smo nakon Hajdukova ispadanja iz Europske lige pitali korisnike s portala Tribina.hr da ocijene kvalitetu Hajdukovog kadra i vodstva, njihov je trener Igor Tudor pao na 5. mjesto trenera s domaćih terena. Kako stoji i dobar dio ove sezone, na vrhu ljestvice hrvatskih trenera drži se Rijekin strateg Matjaž Kek, dok iza njega slijede Tomislav Ivković i Igor Pamić

Tudor je pao na peto mjesto po ocjenama naših korisnika trenera


Kada se usporedi graf kretanja njegove ocjene s onim Krune Jurčića neke su stvari zanimljive; Tudor je imao tek blagu prednost početkom prvenstva, da bi s pobjedama Hajduka u Zadru, a pogotovo u Splitu, Tudor postao najbolje ocijenjeni trener lige i popeo se daleko iznad Jurčića. No, nakon europskih avantura po prvi mu puta mora gledati u leđa.

Usporedba kretanja ocjena Igora Tudora i Krune Jurčića

Koliko je mala ili velika Tudorova krivica za ispadanje Hajduka od Dile Gori prokomentirali su naši analitičari:

'Nije Tudor kriv što je trener Hajduka, niti što se uči na Hajduku, s niti što je dobio u momčadi 10 juniora i momčad skrpanu 'zbrda zdola'. Također, nije Tudor kriv što u prvoj momčadi igra par igrača što su ispali iz treće lige prošlu sezonu.

Tudor je kriv što misli da sve zna i da puno zna. Pogreška je bila ući u utakmicu s otvorenim sustavom 4-3-3 i s mišljenjem da mu nitko ništa ne može i da je sretnija Dila u prvom dvoboju pobijedila. Na kraju je ispalo da je 'sretnija Dila' bolja od nas' – mišljenja je navijač 'bilih' MarkanK.

'Ne znam kome treba izjava da su ispali makar su bili bolji, da je bolja momčad ispala i slične. Hajduk je dvaput izgubio, u drugoj utakmici je i potpuno nadigran i to ne može biti znak da je bolja momčad ispala. Hajduk nije bolja momčad od Dile Gori, dapače, u svemu osim u nekim tehničkim elementima je Dila Gori daleko od Hajduka, posebno u snazi u duelima, taktičkoj odgovornosti i općenito igri u obrani. Puno bolje bi ispalo da je Tudor stao pred protivničkog trenera, stisnuo mu ruku, priznao da su bolji i poželio sreću dalje – primjetio je Mac316.

'Čovjek pokušava ploviti najgorim morem s kadrom kojim ima i naredbama koje dobije. Jedna od takvih je i bila micanje Vukovića čiji se nedostatak vidi, ali neće još dugo. Stalnim rotiranjem momčadi svakako pokušava povećati agresivnost svih igrača u momčadi i to mu je uspijevalo sve do utakmice u Gruziji. Jer čini mi se da se previše oslanjao na potragu individualnih inspirativnih momenata pojedinih igrača koji bi jednu utakmicu radili prevagu, a drugu bi se izgubili u prosječnosti. Tako su Andrijašević, Pašalić i Kiš ostali na klupi, a zaigrali su npr. Bradarić, Sušić i Bencun. Nekima se to čini kao velika pogreška, no vjerujem je ono bila najspremnija 11orka' – branio je trenera Hajduka korisnik duje_kh.

Želite li i vi komentirati aktualna nogometna događanja, pridružite se nam se na portalu Tribina.hr