Wengerov nasljednik

Je li moguće da je ovoliku plaću Španjolac Enrique tražio od čelnika Arsenala?

02.05.2018 u 15:03

Bionic
Reading

Od dana kada je legendarni Francuz Wenger nakon pune 22 godine odlučio napustiti klupu Arsenala kao njegov idealni nasljednik spominje se Luis Enrique, trener koji je od 2014. do 2017. vodio Barcelonu s kojom je osvojio dva španjolska prvenstva i Ligu prvaka.

No, ako do tog posla dođe sigurno neće proći tako glatko kako su neki mislili. Naime, prema pisanju engleskog The Mirrora 47-godišnji Enrique navodno želi godišnju plaću od čak 17 milijuna eura neto. To znači kako bi čelne ljudi Arsenala, zbog porezne stope koja je na snazi u Velikoj Britaniji, Enrique ukupno koštao čak 28 milijuna eura.

Podatak kako je karizmatični Španjolac Enrique zatražio duplo veću plaću nego je imao Wenger sugerira kako je na preliminarnom razgovoru za posao biti poprilično samouvjeren ili bolje rečeno – bahat. U slučaju da dobije tako veliku plaću Enrique bi zarađivao više nego Pep Guardiola ili Jose Mourinho. Nakon što je objavljen iznos koji Enrique traži mnogi se pitaju je li moguće da je sve to tražio? Je li moguće da je tako bahat?

No, kako doznaju novinari The Mirrora uz sve to Enrique je od čelnika kluba tražio oko 230 milijuna eura za pojačanja u ljetnom prelaznom roku.

Enrique još uvijek čeka odgovor s Emiratesa, a nakon što su njegovi prohtjevi procurili u javnost sigurno će biti spreman malo ih korigirati kako se o njemu ne bi stvorila kriva slika.

Nema sumnje kako se u medijima ovi podaci nisu našli slučajno. Očito je nekome to itekako odgovaralo.

  • +8
Arsene Wenger Izvor: Profimedia / Autor: Simon Moore / Focus Images